Руските войски, окупирали атомната електроцентрала в Чернобил, са плячкосали и

...
Руските войски, окупирали атомната електроцентрала в Чернобил, са плячкосали и
Коментари Харесай

Унищожена е централната аналитична лаборатория в Чернобил

Руските войски, окупирали атомната електроцентрала в Чернобил, " са плячкосали и унищожили " лаборатория към нея, настояват украинските управляващи , представени от BBC.

Държавната организация на Украйна за ръководство на зоната за изключване оповестява, че руснаците са увредили централната аналитична лаборатория, която е обработвала голям брой радиоактивни боклуци .

Държавната организация показва в обява във Фейсбук, че в лабораторията има мощно радиоактивни проби, които в този момент са " в ръцете на врага " .

Лабораторията, чието основаване е коствало към шест милиона евро, е разполагала и с " скъпо аналитично съоръжение ", което не е налично другаде в Европа.
 Има риск от радиация към Чернобил, само че не и опция за реакция
Има риск от радиация към Чернобил, само че не и опция за реакция

Системите за наблюдаване не работят, няма данни за радиационното замърсяване

Електроцентралата в Чернобил, където през 1986 година стана най-тежката нуклеарна повреда в света, не е работеща, само че изисква непрекъснато ръководство.

през първите няколко дни на войната през предишния месец и задържаха чиновници там за седмици, преди някои от тях.

Бившата нуклеарна зона продължава да е мотив за сериозна угриженост, като по-рано тази седмица украинският парламент заяви, че наоколо до централата са избухнали горски пожари , които са снимани на сателитни фотоси.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР