Руските войски няма да могат да се задържат на Змийския

...
Руските войски няма да могат да се задържат на Змийския
Коментари Харесай

Руските войници на Змийския остров са самоубийци

Руските войски няма да могат да се задържат на Змийския остров. А тези, които в този момент са краткотрайно там, могат да се смятат за „ самоубийци “. Това мнение изрази военният специалист Александър Коваленко, съобщи организация УНИАН.

Руските военни са окупирали украинския остров в Черно море поради стратегическата му позиция – покрай Одеса. „ Единственият въпрос е с какво оръжие ще се стреля по острова. Контингентът, който се намира там, е в доста неподходяща тактическа и стратегическа обстановка, тъй че съветските нашественици в този момент са там като самоубийци “, сподели Коваленко. В същото време той означи, че островът е значим за Русия, с цел да управлява корабоплаването и въздушното пространство в района: „ Руснаците разполагат системи за противовъздушна защита, с цел да прикриват своите военни кораби “.

Руските окупатори се пробват да завладяват Змийския остров още от началото на пълномащабната война против Украйна. В първите дни на войната украинските бойци на острова бяха призовани от екипажа на съветския ракетен крайцер „ Москва “ да се предадат, само че дадоха отговор с „ Русский военный корабль, иди на хуй “. Седмици по-късно пожеланието им се сбъдна и корабът „ Москва “ се насочи към дъното на Черно море, потънал от украинска ракета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР