Руските войски изстреляха десетки ракети по електроенергийната инфраструктура на Украйна

...
Руските войски изстреляха десетки ракети по електроенергийната инфраструктура на Украйна
Коментари Харесай

Близо 1.5 милиона украинци останаха без електричество

Руските войски изстреляха десетки ракети по електроенергийната инфраструктура на Украйна в събота, което провокира нови спирания на електричеството в страната, предава Reuters.

Според локалните управляващи съботната атака е била най-интензивната до момента в акцията на съветските сили за изключване на украинските електроцентрали и друга енергийна инфраструктура на прага на зимата.

Командването на военновъздушните сили на Украйна съобщи в изказване, че „ солидните “ удари, нанесени в 7 ч. сутринта, са ориентирани към сериозна инфраструктура и включват изстрелване на минимум 33 ракети, 18 от които са били свалени от системи за противовъздушна защита.

Кирило Тимошенко, заместник-ръководител на администрацията на Зеленски, сподели, че съботните удари са прекъснали електричеството на близо 1.5 милиона украинци в засегнатите райони.

Говорителят на съветското военно министерство Игор Конашенков е представен от съветската организация Интерфакс да показва, че въздушните удари са унищожили склад за гориво край Днепър и цех за ракети край Харков.

В началото на седмицата Украйна вкара планувани непрекъснати спирания на електрозахранването в градовете в цялата страна, с цел да спести електрическа енергия, защото съгласно публични лица 30-40% от индустриалния потенциал е бил развален по време на траялите близо две седмици въздушни удари.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР