Руските войски и съюзниците им в Украйна вероятно воюват разпределени

...
Руските войски и съюзниците им в Украйна вероятно воюват разпределени
Коментари Харесай

ISW: Украйна продължава успешните си атаки срещу руските военни части

Руските войски и съдружниците им в Украйна евентуално водят война разпределени в шест групи от сили. Те са насочени към: град Харков и североизточната област Харков; по линията Изюм-Славянск; регион Сиверск-Лисичанск; Бахмут; региона на град Авдиевка-Донецк; и Южна Украйна .

Това оповестява ISW - Институтът за проучване на войната в следващия си обзор на хода на военния спор в Украйна.



Групата Харков град и Сиверск-Лисичанск евентуално са построени към ядра, събрани надлежно от Западния и Централния боен окръг.

Оста Изюм-Словянск се комплектува от неотдавна образувани доброволчески батальони, които евентуално имат доста ниска бойна мощност.

Войниците на " Вагнер " водят към Бахмут, до момента в който силите, привлечени от Донецката национална република (ДНР), доминират в региона на град Авдиевка-Донецк.

Войските от Южния боен окръг (ЮВО) евентуално образуват първичното ядро ​​на силите в Херсонска и Запорожка области , само че са подсилени с войски на Източния боен окръг, ВДВ и Росгвардия. Нито една от тези групи не е хомогенна - детайли от разнообразни военни окръзи, прокси сили, доброволчески елементи и други формирования са разпръснати из театъра.

Тези позиции допускат, че Москва дава приоритет на настъплението към Бахмут и евентуално, към Сиверск с съветските си сили, като в същото време се стреми да черпи от ентусиазма на силите на ДНР, с цел да завземат територия, която не са съумели да завладяват от 2014 година на оста Авдиевка.



Високата централизация на доброволчески батальони към Изюм и Славянск допуска, че този регион не е във фокуса на вниманието на Русия и може да бъде уязвим за украински контраатаки.

Струпването на сили в и към Херсонска област може да бъде доста предизвикателство за съветското командване и надзор, изключително в случай че украинските сили подхващат контранастъпление там.

Руските окупационни управляващи продължиха напъните си да засилят контрола върху окупираните територии посредством ограничения за рублизация и събиране на цивилен данни с цел да дефинират условия за референдуми за анексиране.

Заместник-ръководителят на окупационната администрация на Херсон Кирил Стремоусов съобщи, че предприятията в окупираната област Херсон се стремят да правят бизнес извънредно с рубли вместо с гривни.

Припомня се също по този начин към този момент оповестеното искане на повече от 40 страни Русия да се изтегли от Запорожката АЕЦ.

Няколко съветски и украински източника настояват, че украинските сили са направили удар (възможно с HIMARS) против групировката " Вагнер " в Попасна. Руските канали Telegram оповестиха, че тя е претърпяла загуби вследствие на удара. Групата " Вагнер " е взела участие интензивно в интервенциите съответно в региона на Попасна-Бахмут и евентуално е съдействала за съветските бойни качества в тази област, както ISW заяви по-рано.

Украинските сили още веднъж са блъснали Антонивския пътен мост покрай град Херсон през нощта на 13 против 14 август, като евентуално и трите пътни моста към централната област Херсон ще останат неизползваеми . Украински държавни източници потвърдиха, че украинските сили са блъснали Антонивския пътен мост и обявиха, че военни конвои не могат да преминат през моста. Южното оперативно командване на Украйна съобщи, че украинските сили не престават да нападат съветските наземни информационни линии.

Кадрите от ударите демонстрират детонации от Антонивския мост, защото ракетите евентуално са блъснали съветско военно съоръжение , муниции или транспортни средства с гориво на моста. Украинският първи заместник-ръководител на Херсонската регионална рада (парламента) Юрий Соболевски съобщи, че забележителна част от съветското военно командване е напуснало град Херсон, евентуално с цел да избегне попадането в капан в град Херсон, в случай че украинските удари отрежат всички връзки, свързващи десния бряг на река Днепър в съветския гръб.

В анализите не се засягат съветските военни закононарушения, защото тези действия са добре отразявани в западните медии и не засягат директно военните интервенции, които се правят оценка или предвиждат.

ISW прецизира, че не получава никакви класифицирани материали от какъвто и да е източник, а употребява единствено обществено налична информация от съветски , украински и западни отчети и обществени медии, както и налични в комерсиалната мрежа сателитни изображения и други геопространствени данни като основа за тези отчети.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР