Руските войски и наемната група Вагнер са напреднали през последните

...
Руските войски и наемната група Вагнер са напреднали през последните
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Русия контролира по-голямата част от разрушения град Соледар, твърди Обединеното кралство

Руските войски и наемната група Вагнер са напреднали през последните четири дни, твърди още Обединеното кралство.

 

Соледар е покрай Бахмут, където Украйна също е въвлечена в кървава борба.

Президентът Зеленски сподели, че в Соледар „ съвсем няма живот “ и „ не са останали цели стени “.

 

Той сподели още, че " цялата земя край Соледар е покрита с труповете на окупаторите ".

„ Ето по какъв начин наподобява лудостта “, добави той.

 

Соледар - който имаше население от към 10 000 души преди войната - може да се преглежда основно като трамплин към завладяването на Бахмут и стратегическата му стойност е съмнителна.

 

Но американски чиновник сподели предходната седмица, че Евгений Пригожин, създателят на Wagner Group, желае надзор над огромните солни и гипсови мини в региона.

Обединеното кралство сподели, че част от боевете са били съсредоточени върху входовете на дългите 200 километра неизползвани тунели и че както Русия, по този начин и Украйна " евентуално са загрижени, че те могат да бъдат употребявани за навлизане зад техните линии ".

 

Г-н Пригожин удостовери интереса си към мините, като ги назова " черешката на тортата " в стратегическото значение на региона на Бахмут.

 

Той ги разказа като " мрежа от подземни градове ", която може да побере " огромна група хора на дълбочина от 80-100 метра ", а също по този начин може да разреши на танкове и други военни транспортни средства да се движат свободно.

 

Във вечерното си послание украинският водач Володимир Зеленски изрази своята признателност към бойците, защитаващи Соледар, като сподели, че тяхната резистентност е „ спечелила в допълнение време и спомагателна мощ за Украйна “.

 

Според обява във Facebook на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, бойци в понеделник са отблъснали офанзиви покрай 13 обитаеми места - в това число Соледар и Бахмут.

 

Сергей Черевати, представител на източните сили на Украйна, сподели в телевизионно изявление, че Соледар е бил ударен 86 пъти от артилерия през последните 24 часа.

Той твърди, че най-хубавите изтребители на Вагнер са били ситуирани и че Русия употребява тактичност в стила на Първата международна война, като в същото време понася тежки загуби.

 

„ Това в действителност не е война от 21-ви век “, сподели той.

 

Въпреки дългата и напрегната борба, Олег Жданов - високоуважаван боен анализатор в Украйна - счита, че нито Соледар, нито Бахмут са изключително значими от оперативна позиция.

 

Г-н Жданов сподели в изявление в понеделник за украинския вестник " Газета ", че Русия " се пробва да потвърди на целия свят, че нейната войска е способна да побеждава ".

 

Русия претърпя няколко неуспеха в Украйна след нашествието си преди съвсем година - в това число загубата на надзор над единствената районна столица, която съумя да превземе.

 

Междувременно Институтът за проучване на войната, основан в Съединени американски щати, съобщи, че господин Пригожин „ ще продължи да употребява както доказаните, по този начин и изфабрикуваните триумфи на групата Вагнер в Соледар и Бахмут, с цел да популяризира групата Вагнер като единствената съветска мощ в Украйна, способна да обезпечи осезаеми облаги “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР