Руските войски достигнаха покрайнините на украинската столица Киев, информира Асошиейтед

...
Руските войски достигнаха покрайнините на украинската столица Киев, информира Асошиейтед
Коментари Харесай

Руските войски достигнаха покрайнините на столицата Киев

Руските войски доближиха покрайнините на украинската столица Киев , осведоми Асошиейтед прес. Русия атакува Украйна през вчерашния ден, като съветските сухопътни войски и танкове влязоха в страната. Имаше е редица въздушни удари. Руското нахлуване може да пренареди международната карта на сигурността в епохата след Студената война.

Взривове разсъниха жителите на Киев рано тази заран. Украинският държавен глава Володимир Зеленски изиска поддръжка от Запада. Той помоли за помощ, която да отблъсне офанзивата и да избави законно определеното демократично държавно управление, както и живота на милиони почтени украинци.

От началото на войната над 100 украински жители са починали . Опасенията на властта са, че Владимир Путин желае да отстрани държавното управление и да откри личен режим.
 Зеленски разгласи военно състояние за цяла Украйна
Зеленски разгласи военно състояние за цяла Украйна

Разговарял е с Джо Байдън…

Руското нахлуване над Украйна, което Западът очакваше, е най-голямата военна интервенция, която светът е виждал от Втората международна война насам . Москва дълго време отхвърляше, че има желание да нападне своята съседка.

Зеленски прикани Съединени американски щати, Европейски Съюз и НАТО за по сурови наказания против Русия.

" Ако не ни помогнете в този момент, в случай че не ни окажете поддръжка, войната на следващия ден ще почука и на вашата врата. " показа украинския президент. Украйна скъса дипломатически връзки с Русия и разгласи цялостна готовност.

по градове и военни цели. Те бяха последвани от нахлуването на пехота и тежки военни машини от три страни.

Военните оповестиха, че са изгубили, мястото на най-голямата нуклеарна злополука в човешката история. Цивилните жители бързат да изоставен страната. Хиляди хора потърсиха леговище в киевското метро.

Руските войски напредват и към този момент доближават покрайнините на Киев . Властите оповестиха за тежки сражения и опустошен мост край Иванков, на към 60 километра северозападно от столицата.
 Взривове отекнаха рано сутринта в Киев
Взривове отекнаха рано сутринта в Киев

Руски аероплан се е разрушил в жилищен блок, който сега гори

Военния спор се отрази и на международните пазари . Акциите спаднаха, цените на горивата се покачиха. Очаква се и цените на питателните артикули да скочат до небето.

Запада реагира остро и осъди съветската Агресия...

Съединени американски щати и НАТО не демонстрират индикации, че ще окажат военна поддръжка на Украйна . Опасенията са, че в случай че прибегнат до такова деяние, спора ще ескалира и е допустимо да се стигне до нова международна война.
 Стрес на пазарите поради войната в Украйна
Стрес на пазарите поради войната в Украйна

Московската стокова борса стопира търговията временно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР