Руските войници, които загинат във войната срещу Украйна, ще бъдат

...
Руските войници, които загинат във войната срещу Украйна, ще бъдат
Коментари Харесай

Патриарх Кирил: Руските войници, които загинат, ще бъдат очистени от всички свои грехове

Руските бойци , които загинат във войната против Украйна , ще бъдат очистени от всички свои грехове, съобщи съветският патриарх Кирил. Това се случва дни откакто президентът Владимир Путин подреди първата готовност в страната след Втората международна война .

Патриарх Кирил е основен съдружник на Путин и покровител на нашествието, заяви Ройтерс. Преди това той подлага на критика тези, които се опълчват на войната.

" Мнозина умират по полетата на кръвопролитна война ", сподели 75-годишният Кирил в първото си послание след заповедта за готовност. " Църквата се моли тази борба да завърши допустимо най-скоро, с цел да може колкото се може по-малко братя да се убиват взаимно в тази братоубийствена война ".

" Но в това време Църквата осъзнава, че в случай че някой, воден от възприятието за дълг и нуждата да извърши клетвата си... отиде да извърши това, което дългът изисква от него, и в случай че човек загине при осъществяването на този дълг, то той безспорно е направил акт, равносилен на всеотдайност. Те ще са пожертвали себе си в името на другите. И по тази причина ние имаме вяра, че тази жертва измива всички грехове, които човек е направил ", съобщи патриарх Кирил.

Русия привиква към 300 000 спомагателни военнослужещи , в границите на мобилизационна акция. Тя разпали публичния яд, докара до бягство на мъже във военна възраст и провокира митинги в цялата страна. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР