Руските войници, които загинаха при украински обстрел с HIMARS по

...
Руските войници, които загинаха при украински обстрел с HIMARS по
Коментари Харесай

Русия прехвърли вината за Макеевка на убитите мобилизирани войници

Руските бойци, които починаха при украински обстрел с HIMARS по окупационна база в Макеевка, се оказаха отговорни за личната си гибел.

Министерството на защитата трансферира отговорността за провалянето върху неспазване на възбраната за приложимост на мобилни телефони.

" В момента работи комисия по следствие на събитията към произшествието. Но занапред е явно, че главната причина за случилото се е включването и всеобщото потребление - макар възбраната - на мобилни телефони от персоналния състав в зоната в обсег на съперника ", се споделя в съобщенеи на зам.-началника на Главното военно-политическо ръководство на Въоръжените сили ген.-лейт. Сергей Севрюков.

Използването на необезопасени мобилни устройства е разрешило на украинските бойци да прихванат сигнала и да дефинират координатите въз основата, тъй че да нанесат прецизен ракетен удар.

Севрюков изяснява, че отговорните длъжностни лица ще бъдат привлечени към отговорност след края на следствието.

В позицията му обаче не се обръща внимание на най-сериозната рецензия - че командването е позволило толкоз доста бойци да бъдат настанени в обща постройка на фронта в Донецк.

Украинските служби оповестяват, че при нападението в нощта на Нова година са убити към 400 съветски бойци, а още 300 са ранени. Всички те са живели в постройката на някогашна професионална гимназия - от нея съвсем не е останал камък върху камък.

Руската войска към този момент признава за гибелта на 89 души - мобилизирани резервисти. Убит е и зам.-командирът на полка подполковник Бачурин.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР