Руските военноморски сили следят американски боен кораб, който влезе в

...
Руските военноморски сили следят американски боен кораб, който влезе в
Коментари Харесай

Руският военен флот следи US боен кораб, който влезе в Черно море

Руските военноморски сили наблюдават американски военен транспортен съд, който влезе в Черно море през днешния ден, съобщи ТАСС, като се базира на министерството на защитата на Русия.

" Силите на Черноморския флот започнаха да наблюдават американския ескадрон миноносец с управляемо ракетно оръжие " Доналд Кук " незабавно след неговото влизане в акваторията на Черно море ", се споделя в официалното съобщение.

Според съветското министерство на защитата американският военен транспортен съд е влезнал в Черно море в 20.50 ч. московско време (19.50 ч. българско време).

Ескадреният миноносец " Доналд Кук " влезе в Дарданелите на път към Черно море, съобщи по-рано ТАСС, като се базира на изказване на военноморските сили на Съединени американски щати.

В Черно море корабът ще организира " интервенция по застраховане на сигурността в морето, по подсилване на стабилността и взаимната подготвеност с нашите съдружници от НАТО и сътрудниците в района ", се споделя в официалното съобщение, публикувано от пресслужбата на Шестия флот на Съединени американски щати.

В текста се акцентира, че Съединените щати " ще продължат да оказват поддръжка на (своите) съдружници и сътрудници, общите ползи в района и стабилността в морето ".

В началото на януари бе обявено, че огромният американски десантен транспортен съд " Форт Макхенри " е влезнал в Черно море.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР