Руските военноморски сили се сдобиха с Белгород – най-голямата ядрена

...
Руските военноморски сили се сдобиха с Белгород – най-голямата ядрена
Коментари Харесай

Най-голямата подводница в света влезе на въоръжение в Русия, торпедата ѝ Посейдон тревожат експертите

Руските военноморски сили се снабдиха с " Белгород " – най-голямата нуклеарна подводница в света, дело на корабостроителницата " Севмаш ". Въпреки уверенията на Кремъл, че подводницата ще бъде употребена единствено за разследващи цели, специалисти сигнализираха за CNN, че би могла да се употребява за шпионаж и изстрелване на ракети с нуклеарни бойни глави.

От медията UNSI News даже показват, че огромните размери на подводницата са ключ към същинските планове зад нейното създаване, защото вътре се побира най-голямото торпедо в света " Посейдон ", което Русия създава.

Кристофър Форд, специалист по интернационална сигурност, още през 2020 година предизвести, че Москва е упълномощила създаването на " Посейдон ". По думите му задачата им е да залеят крайбрежните градове на Съединени американски щати, предизвиквайки " радиоактивно цунами ".

По информация на Службата по разбори към Конгреса на Съединени американски щати над 180-метровата съветска подводница ще е в положение да транспортира на борда си до 8 торпеда " Посейдон ".

Въпреки опасенията на Съединени американски щати, Русия твърди, че подводницата ще бъде употребена за научни експедиции и избавителни интервенции в океана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР