Руските военни заявиха, че турските власти са насочили около 130

...
Руските военни заявиха, че турските власти са насочили около 130
Коментари Харесай

Русия: Турция изтласква 130 хиляди мигранти към гръцката граница

Руските военни обявиха, че турските управляващи са насочили към 130 хиляди мигранти към гръцката граница, предава  Интерфакс, представена от Фокус.

" В момента управляващите на Република Турция изтласкват към 130 хиляди бежанци, които преди този момент са били във краткотрайни лагери към турско-гръцката граница ", сподели на брифинг контраадмирал Олег Журавльов, началник на съветския център за помиряване на враждуващите страни в Сирия, който е част от съветското министерство на защитата.

" Две трети от тях не са сирийски жители. Те са афганистанци, иракчани, жители на африкански страни. Турция притиска тези хора към Гръцката република ", съобщи Журавльов.

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис упрекна Турция, че употребява бежанците за " промотиране на геополитическите ползи ". " Десетки хиляди хора, които се пробваха да обхванат в Гърция през последните няколко дни, не са от Идлиб. Те са в сигурност отдавна и множеството от тях владеят свободно турски език ", сподели министър председателят.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР