Руските военни засилиха атаката си срещу украинския град Северодонецк, след

...
Руските военни засилиха атаката си срещу украинския град Северодонецк, след
Коментари Харесай

Русия засили атаките в Северодонецк, Кадиров обяви победа

Руските военни ускориха офанзивата си против украинския град Северодонецк, откакто обявиха, че са завладяли близкия железопътен възел Лиман. Киев засилва апелите си към Запада за оръжия с по-дълъг обхват, които да му оказват помощ в борбата в района на Донбас. Вчера френският президент Еманюел Макрон и немският канцлер Олаф Шолц приканиха съветския водач Владимир Путин да организира " съществени договаряния " с президента на Украйна Володимир Зеленски.

Според украинския заместник-министър на защитата Хана Маляр борбата за железопътния възел Лиман продължава. Украинските военни оповестиха, че през миналото денонощие са били отблъснати осем съветски офанзиви в Донецк и Луганск, като съветската войска е употребила в тях тежка артилерия. " Ситуацията е доста сложна, изключително в тези региони в Донбас и в Харковска област ", сподели украинският президент Володимир Зеленски във вечерното си послание.

Тази нощ в " Телеграм " канала си чеченският водач Рамзан Кадиров заяви, че Северодонецк е напълно високомерен. Той разгласи резултата като ослепителен. Според водача градът е пандал за три часа, като в началото се предвиждало интервенцията да продължи седмица.

В телефонен диалог през вчерашния ден водачите на Франция и Германия са призовали президента Путин да организира " директни и съществени договаряния " с украинския президент. Макрон и Шолц също по този начин са настояли за освобождението на пандизчиите от стоманодобивния цех Азовстал.

Путин е декларирал, че Москва е отворена за обновяване на разговора с Киев, оповестяват от Москва.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР