Руските военни за първи път поръчали на Уралвагонзавод да им

...
Руските военни за първи път поръчали на Уралвагонзавод да им
Коментари Харесай

В руската армия навлиза най-новият танк Т-90М „Прорыв-3”

Руските военни за първи път поръчали на „ Уралвагонзавод ” да им създаде от новия модел танкове Т-90М, заяви ТАСС. По време на съветския Международен военнотехнически конгрес „ Армия-2017” подписаните контракти за доставка на 600 бронирани машини и рационализация на още 200 надхвърлили 24 млрд рубли (400 млн долара), заяви warfiles.ru. Сред закупената техника влизат бойни машини за поддръжка на танковете.

Танкът Т-90М е основан в границите на опитно-конструкторската работа „ Прорыв” (Пробив) и се явява развиване на моделите Т-90АМ (Прорыв-3) и неговия експортен вид Т-90МС, за първи път демонстриран през 2011 година

Ключово разграничение на машините от предходните модели е куполът с нова структура, при който снарядите се намират отвън бойното поделение. Също по този начин танкът е екипиран с осъвременено 125-мм оръдие с удължена дължина ствола и нова система за ръководство на огъня.

Новият танк съставлява акомодация на предходните планове за дълбока рационализация на Т-90 по искане на съветските военни. Сред забележимите разлики е новата структура на бордните екрани, в допълнение брониране на челната проекция на купола, нова структура на динамичната отбрана.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР