Руските военни вероятно са взели решение да се изтеглят напълно

...
Руските военни вероятно са взели решение да се изтеглят напълно
Коментари Харесай

Новини от фронта: Украйна май печели битката за Харков

Руските военни евентуално са взели решение да се изтеглят изцяло от позициите си към град Харков вследствие на украинските контраатаки и лимитираната наличност на подкрепления. През последните няколко дни съветските елементи като цяло не са се опитвали да задържат позиции против контраатакуващите украински сили, с няколко изключения.

Това се показва в обзора на Института за проучване на войната.

Докладите на западни публични лица и видеозапис от офицер на Донецката национална република (ДНР) демонстрират, че Москва се е съсредоточила върху провеждането на проведено евакуиране и слага като приоритет връщането на руснаците по домовете им, преди да разреши на марионетните сили да влязат в Русия, а не се пробва да задържи позициите си край града.

По този метод Украйна наподобява е спечелила борбата при Харков. Украинските сили попречиха на съветските войски да обкръжат, да не приказваме за завладяването на Харков, а по-късно ги прогониха от покрайнините на града, както направиха с съветските сили, опитващи се да завладяват Киев.

Украинските сили евентуално ще се опитат да пресечен най-малко най-западната от наземните информационни линии сред Белгород и съветските сили, съсредоточени към Изюм. Релефът на изток от актуалните украински позиции също може да е удобен за руснаците, които се пробват да защитят своите позиции, защото огромни водни обекти канализират придвижването и основават спънки, които украинците ще би трябвало да пробият.

Руските войски продължиха да поставят старания за нахлуване по цялата линия Изюм-Донецк, само че реализираха дребен прогрес.

Основните съветски старания не престават да бъдат опитите за обграждане на Северодонецк и Лисичанск от север и от юг. Руските войски, атакуващи от Попасна на север, не реализираха забележителен прогрес през последните 24 часа. Руските сили, настъпващи от север на юг, не съумяха да преминат река Сиверски Донец и понесоха съкрушителни загуби при опитите си. Възможно е руснаците да не разполагат с задоволително спомагателна свежа бойна мощност, с цел да компенсират тези загуби и да продължат настъплението в задоволително огромен мащаб, с цел да завършат обкръжението, макар че евентуално ще продължат да се пробват да го създадат.

Украинските бранители на Мариупол не престават да се борят, макар че съветските сили наподобява са проникнали в оборудването " Азовстал ".

Руските сили евентуално са обезопасили автомагистралата покрай западния вход на стоманодобивния цех " Азовстал ", само че боевете за оборудването не престават.

Руската войска в Запорожка област евентуално се пробва да доближи до артилерийски обхват край град Запорожие.

Съобщава се, че украинските сили се пробват да си възвърнат контрола над Змийския остров край румънското крайбрежие или най-малко да нарушат опцията на Русия да го употребява.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР