Руските военни сили са унищожили нова лаборатория в АЕЦ „Чернобил”,

...
Руските военни сили са унищожили нова лаборатория в АЕЦ „Чернобил”,
Коментари Харесай

Руските военни сили са унищожили нова лаборатория в АЕЦ „Чернобил”

Руските военни сили са унищожили нова лаборатория в АЕЦ „ Чернобил”, която работи за възстановяване на ръководството на радиоактивните боклуци. Това заяви украинската държавна организация, отговаряща за неразрешената за достъп зона на Чернобил, предава Асошиейтед прес.

Руските военни завзеха изведената от употреба централа при започване на войната. Забранената за достъп зона е нечистата зона към централата, където през 1986 година се случи най-тежката нуклеарна повреда в света.

Държавната организация съобщи, че лабораторията, чието създаване с поддръжката на Европейската комисия коства 6 млн. евро, е открита през 2015 година

Лабораторията съдържа „ високоактивни проби и проби от радионуклиди, които в този момент са в ръцете на врага, който, надяваме се, ще навреди на себе си, а не на цивилизования свят”, се споделя в изказването на организацията.

Радионуклидите са нестабилни атоми на химични детайли, които отделят радиация.

При друго обезпокоително развиване на събитията украинската организация за нуклеарно контролиране съобщи в понеделник, че радиационните монитори към централата са спрели да работят.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР