Руските военни сили предприеха серия от интензивни атаки с помощта

...
Руските военни сили предприеха серия от интензивни атаки с помощта
Коментари Харесай

Русия засилва светкавичните атаки в Източна Украйна

Руските военни сили започнаха серия от интензивни офанзиви благодарение на хиляди военнослужещи, както и на танкове и бронирани транспортни средства против украинските позиции в източната част на страната в опит да обкръжат украинските сили, заяви „ Politico “.

Изглежда, че Украйна към този момент е изгубила надзор над някои свои позиции в северните околности на Авдийвка , само че военните сили настояват, че към момента държат основни елементи от индустриалния град, ситуиран единствено на 20 км западно от окупирания от Русия град Донецк . От два дни насам Авдийвка е подложена на н епрекъснати съветски офанзиви , а в разрушените остатъци от града горят буйни пожари. Преди войната градът е имал население, наброяващо 32 000 души, а към днешна дата там са останали едвам към 1700 жители.

„ Ситуацията е сложна. Интензивните бойни дейности не престават към този момент втори ден. Заплахата от обграждане съществува от съвсем година, само че нашите сили не престават да държат контрола над отбранителните линии, “, изясни пред „ Politico “ в малко изказване от фронтовата линия Виталий Барабаш , началник на военната администрация в Авдийвка.

Украинските военни сили дадоха повече информация за мащаба на офанзивата по време на брифинг, извършен тази заран.

„ Руските нашественици, които използваха до три батальона, подкрепени от танкове и бронирани машини, ускориха настъпателните си дейности в региона на Авдийвка. Украинската атака отблъсна всички противников офанзиви и предотврати загубата на линии и позиции, “, съобщи Андрий Ковальов , представител на украинския общоприет щаб.

По публични данни един съветски батальон разполага с към 800 души.

Военните дейности водят до повишаване на броя на жертвите . Украинското министерство на защитата заяви, че от през вчерашния ден насам са починали 840 руснаци, което е огромен скок спрямо последните дни. Страната обаче се въздържа да заяви броя на своите жертвите през последните дни.

Украинските военнослужещи в тази част на фронта оповестиха за интензивни бойни дейности в Авдийвка и покрайнините ѝ. 

„ Не знам каква е обстановката в другите региони на фронта, като се изключи Донецк, само че ще кажа, че нашият зложелател интензивно е минал в нахлуване. С техника и човешки дейности. Особено в направлението към Авдийвка. Отново се нуждаем от оптималната поддръжка на целия народ, “, прикани сержант Егор Фирсов в своя обява във Фейсбук.

Вчера сутринта съветските провоенни канали в платформата на Telegram акцентираха, че това е най-силната офанзива против украинските позиции от няколко дни насам в тази част на фронта. Днес обаче съветските военни блогъри признаха, че украинците към момента държат контрола над линията и осуетяват сполучливо съветските старания да ги обкръжат.

Настъплението има за цел да хване в капан украинските сили и да подсигурява, че Донецк , най-големият окупиран от Русия град в Украйна, няма да бъде заплашен , твърди украинският боен публицист Юрий Бутусов .

„ Авдийвка е от стратегическо значение за Руската федерация, защото този град в действителност е вратата към Донецк – главният информационен възел в окупираните територии. По тази причина, с цел да наложи въздействието си в завладения Донбас съветският президент Владимир Путин би трябвало да реалокира фронтовата линия надалеч от Донецк, “, написа още журналистът.

Нападението също по този начин оказва напън върху украинската войска да пренасочи запаси от южния фронт , където реализира муден прогрес против мощната съветска защита, с цел да укрепи позициите си в източната част на страната. Интензивните дейности на фронта изискват изразходването на големи количества оръжия и муниции – нещо, което Киев ще се опита да уреди по време на поредност от срещи на НАТО , които ще се проведат в Брюксел в границите на тази седмица.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР