Руските военни ще получат на въоръжение ударен безпилотен летателен апарат

...
Руските военни ще получат на въоръжение ударен безпилотен летателен апарат
Коментари Харесай

Руската армия ще получи първия ударен безпилотен летателен апарат местно производство

Руските военни ще получат на въоръжение ударен безпилотен летателен уред – първият локална разработка. Изпитанията на „ Форпост-М “ сега завършват, оповестяват пред вестник „ Известия “ от съветското министерство на защитата, представен от Фокус.

Модерната машина ще се трансформира в изцяло самостоятелна ударна платформа - ще разполага с съвременни радарни и оптични системи, както и с бомби с висока акуратност. Благодарение на новото съоръжение „ Форпост-М “ ще може независимо да разпознава и унищожава наземните си цели даже на мрачно и във всички метеорологични условия.

Новото съоръжение няма аналози в света. По-специално, инерционната система за навигация дава опция на машината да лети без потребление на сателитна система за навигация, което дава преимущества, когато безпилотният уред лети в области, наситени Противовъздушна отбрана и електронни системи за следене на евентуалния съперник.

Първите прототипи от този вид безпилотен летателен уред са употребявани в Сирия. Практиката демонстрира, че те сполучливо намират прикрити бронирани транспортни средства, артилерийски системи, отбранителни и командни постове на съперника.

„ Форпост-М “ може да работи в радиус до 250 км от мястото на оператора, да развива скорост над 200 км / ч и да остане във въздуха до 17 часа. Машината тежи повече от 450 кг. Максималната надморска височина на полета е към 5000 метра. Експертите считат, че безпилотните летателни апарати ще вземат решение тактически задания, без да рискуват човешки животи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР