Руските военни са застреляли американския журналист и документалист Брент Рено. 51-годишният

...
Руските военни са застреляли американския журналист и документалист Брент Рено.
51-годишният
Коментари Харесай

Американски журналист бе застрелян близо до Киев /снимки/

Руските военни са простреляли американския публицист и документалист Брент Рено.
51-годишният Рено е намерил гибелта си в градчето Ирпен, покрай Киев, удостовери началникът на полицията в киевския район Андрей Небитов.
Той пусна в "Туитър " фотография на починалия публицист и написа: "Окупаторите цинично убиват публицистите от интернационалните медии, които пробват да покажат истината за безчинствата на съветските войски в Украйна. Днес в Ирпен разстреляха 51-годишния сътрудник на световноизвестната медия "Ню Йорк Таймс ". Още един публицист е ранен и се вършат опити да бъде изведен от бойната зона ".
Малко по-късно представител на "Ню Йорк Таймс " съобщи, че Брент Рено е бил помощник на вестника до 2015 година, само че в този момент не е бил в Украйна като негов сътрудник. "Първоначалните сведения, че той е е работил за "НЙТ " циркулираха, тъй като той е носел бадж, който му бе публикуван преди доста години ".
Рено и брат му Крейг работят по документални филми като "Рено Брадърс ". Убитият е притежател на премията "Пийбоди " за документален филм, а също по този начин продуцира излъчвания за НВО.
Освен него, в Ирпен съветските сили са простреляли още един американски публицист, който е ранен и към този момент е откаран в болница. Няма информация какво е положението му все още. Появи се единствено клип, на който се вижда, по какъв начин го вкарват на носилка в болничното заведение, а по-късно той споделя в резюме какво се е случило, като очевидно не е в тежко положение.
Журналистът оповестява, че се споделя Уайн и е американец, като прибавя: "Прекосихме първия мост в Ирпен, отивахме да снимаме по какъв начин другите бежанци напущат. Качихме се на кола, някой ни предложи да ни откара до другия мост. Пресякохме чекпойнта и тогава започнаха да стрелят по нас, до момента в който водачът обърна, с цел да тръгнем назад... и моят другар Брент Рено бе убит откъм гърба. Видях, че го простреляха във врата. "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР