Руските военни са решили напълно да се оттеглят от позициите

...
Руските военни са решили напълно да се оттеглят от позициите
Коментари Харесай

Американският институт за изследване на войната: Украйна изглежда спечели битката за Харков

Руските военни са решили изцяло да се отдръпват от позициите си към Харков, съгласно отчет на Американския институт за проучване на войната, заяви Meduza.io “.

Според анализатори съветските елементи край Харков през последните дни не са се опитвали да задържат позициите си на фона на контраатаките на украинските сили. Москва се е съсредоточила върху провеждането на проведено евакуиране на личните си елементи, пред опитите да задържи позициите си покрай града.

Така, пишат специалисти, Украйна наподобява е спечелила борбата за Харков, предотвратявайки съветските военни сили да обкръжат или завладяват града. Анализатори съпоставят това оттегляне на руснаците с изтеглянето им от Киев в края на март.

Основните старания на съветските войски в този момент, написа Институтът за проучване на войната, към момента са ориентирани към обкръжаването на Северодонецк и Лисичанск от север и от юг.

Харков се намира на 25 километра от границата с Русия. Руските войски се приближиха до града още в първия ден от войната, само че по този начин и не съумяха да го подчинят под собствен надзор.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР