Руските военни са освободили напълно Авдеевския коксохимически завод, а на

...
Руските военни са освободили напълно Авдеевския коксохимически завод, а на
Коментари Харесай

Руското МО обяви пълното освобождаване на коксохимическия завод в Авдеевка

Руските военни са освободили изцяло Авдеевския коксохимически цех, а на постройките на предприятието са издигнати съветски флагове. Това споделиха съветското министерство на защитата, оповестяват съветски медии.

" Групата сили " Център ", развивайки настъплението, пое цялостен надзор над коксохимическия цех в посока Авдеевски. На административните здания на завода бяха издигнати съветски флагове ", се споделя в известието.

Според министерството на защитата частите на украинските въоръжени сили не престават да отстъпват. Руските въоръжени сили поразяват укрепените региони на съперника и нанасят огневи провали с артилерия и авиация.

Падането на Авдеевка е най-голямата победа на Русия, откогато тя завладя град Бахмут през май 2023 година, и идва съвсем две години след деня, откогато президентът Владимир Путин подреди нашествието в Украйна.

Авдеевка се намира в индустриалния район Донбас, на 15 км северно от град Донецк. Преди войната коксохимическият цех от руската ера беше един от най-големите в Европа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР