Руските военни са обстрелвали Института по физика и технологии в

...
Руските военни са обстрелвали Института по физика и технологии в
Коментари Харесай

16-и ден от инвазията в Украйна: Руските сили напредват към Киев, атаки в Днипро и Луцк

Руските военни са обстрелвали Института по физика и технологии в Харков, в който има пробен нуклеарен реактор .

Според известие в Туитър на украинския парламент боевете в региона не стопират. Руските елементи са изгонени от град Николаев и не престават да бъдат изтласквани от града, заяви ръководителят на регионалната администрация Виталий Ким.

В следващото си видеообръщение тази нощ украинският президент Зеленски заяви, че украинските управляващи са съумели да изтеглят съвсем 40 хиляди души през вчерашния ден от редица градове на страната.

Повече от 1 милион деца към този момент са напуснали Украйна поради съветската инвазия, оповестява УНИЦЕФ.

По думите му сполучливо са били доставени и филантропични помощи - стотици тонове артикули и лекарства.

Зеленски също по този начин дефинира появилите се в съветски медии известия за разработка на оръжия за всеобщо поразяване в Украйна като подправени вести.

„ Обвиняват нас, че сякаш създаваме биологично оръжие и готвим химическа офанзива, това ме тревожи, защото ние неведнъж сме се убеждавали – в случай че искаш да знаеш какви са проектите на Русия, виж в какво тя упреква другите “. Очаква се Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да организира изключително съвещание през днешния ден по искане на Русия, с цел да разиска изказванието на Москва, че Съединени американски щати финансират създаването на биологични оръжия в Украйна.

Според западните страни Русия е изфабрикувала тези обвинявания, с цел да оправдае личната си бъдеща приложимост на биологични и химически оръжия в Украйна.

По-рано генералният секретар на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси съобщи, че Москва и Киев са подготвени да работят с организацията, с цел да подсигуряват нуклеарната сигурност. Агенцията изрази угриженост за обстановката откакто стана ясно, че съветски военни са завзели най-голямата атомна електроцентрала в Европа - Запорожие - както и тази в Чернобил.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР