Руските военни ограбиха украински завод за коняк - Таврия -

...
Руските военни ограбиха украински завод за коняк - Таврия -
Коментари Харесай

Руски войници са изнесли продукцията на завод за коняк в Украйна

Руските военни ограбиха украински цех за коняк - " Таврия " - във краткотрайно окупираната Нова Каховка, Херсонска област. Това заяви кметът на града Александър Коваленко пред Радио Свобода.

Руските военни в началото - през лятото - са разположили полева болница в завода. Обявили го за общинска благосъстоятелност и заплашили, че ще разстрелят служащите, в случай че изчезне и една бутилка коняк.

През септември обаче те сами са почнали да разграбват завода. Демонтирали са и са отнесли две нови линии за бутилиране на коняк, ограбили са цеха за отлежаване на алкохол и цялата подготвена продукция в скрадовете.

" Предприятията имаха и към момента имат неповторим завод за отлежаване на алкохол. Гордостта както на управлението на предприятието, по този начин и на самия град, тъй като имаше спиртни питиета, които отлежаваха десетилетия - по 30, 35 години. Уникални типове коняк са колекционерски, за жалост този алкохолен материал, тези ресурси, доколкото знам, са били откарани или в Крим, или в Краснодарския край ", изяснява Коваленко.

Разбира се, това не било задоволително за руснаците - те унищожили и лозята на компанията и огромна част от недвижимите парцели на компанията.

Освен това забележителна част от недвижимите парцели и лозята на компанията са унищожени вследствие на военните дейности, добави той.

Коваленко сподели, че съветски военни към момента понякога се намират на територията на предприятието. Това разреши на въоръжените сили на Украйна неотдавна да нанесат ефикасен удар против тях.

Според него сега е невероятно да се изчислят вредите за предприятието, само че те са „ десетки и стотици милиони гривни “.

" Няма да е елементарно да се възвърне всичко това. Какво е алкохолът да стои 25-30-35 години в хранилища... Не може да се мери просто в пари, тъй като това е вреда от такова софтуерно естество. И това е доста по-трудно, тъй като лишава време и то доста “, отбелязва Коваленко.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР