Руските военни обвиниха днес Израел за извършването на ракетни удари

...
Руските военни обвиниха днес Израел за извършването на ракетни удари
Коментари Харесай

Русия обвини Израел за удара по сирийското военно летище

Руските военни упрекнаха през днешния ден Израел за осъществяването на ракетни удари по сирийско държавно военно летище, съобщи Агенция Франс Прес, цитирайки съветски медии.

Почти по същото време Дамаск насочи същите обвинявания, въпреки че по-рано сирийски държавни медии допуснаха, че Съединени американски щати стоят зад офанзивата. Вашингтон отхвърли.

„ На 9 април два самолета Ф-15 на израелските Военновъздушни сили са нанесли удара по сирийското летище Т-4 сред 03:25 ч и 03:53 ч, изстрелвайки осем управляеми ракети, които са насочвани от територията на Ливан, без да навлизат в сирийското въздушно пространство “, съобщи съветското министерство на защитата.

В известието се показва, че подразделения Противовъздушна отбрана на въоръжените сили на Сирия унищожиха пет от ракетите. Според тяхната информация трите ракети поразили западната част на летището.

Най-малко 14 бойци, измежду които иранци, са били убити при удара по летището Т-4, което се намира в провинция Хомс, разгласи основаният във Англия Сирийски център за човешки права. Според организацията, която твърди, че разполага с източници на терен, на летището имало военни от съдружници на Сирия – Русия и Иран, както и бойци на ливанската „ Хизбула “

Няма потърпевши съветски военни съветници в Сирия вследствие на офанзивата, съобщи военното ведомство на Москва.

Военна говорителка на Израел, който в предишното няколко пъти е удрял обекти в Сирия, отхвърли да разяснява изказванията на Москва и Дамаск.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР