Руските военни медици и специалисти, пристигнали в Италия за оказване

...
Руските военни медици и специалисти, пристигнали в Италия за оказване
Коментари Харесай

Руският посланик в Италия: Военните ни медици ще работят в италиански болници

Руските военни медици и експерти, пристигнали в Италия за оказване на помощ в битката с епидемията от ковид, ще работят в италианските лечебни заведения, сподели през днешния ден в изявление пред италианската организация АДЖИ съветският дипломат в Италия Сергей Разов, представен от ТАСС.

" След координационни заседания с присъединяване на съветски и италиански представители бе решено съветските експерти на дадения стадий да бъдат изпратени в един от най-силно засегнатите от епидемията северни градове на Италия - Бергамо. Целта на идването на съветските медици не е предоставяне на съвещания, а практическа работа директно в лечебните заведения един до друг с италианските им сътрудници ", заяви Разов.

По думите му за обезпечаване на ефикасна връзка медиците ще бъдат съпровождани от пристигнали от Русия преводачи.

" Нашите експерти ще останат в Италия до настрана взаимно решение на съветската и италианската страна ", добави посланикът, представен от Българска телеграфна агенция.

В събота по време на телефонен диалог сред съветския президент Владимир Путин и италианския министър председател Джузепе Конте бе реализирано съглашение Русия да окаже нужната помощ на Италия в битката против ковид.

От вечерта на 22 март до нощта на 23 март в Италия са пристигнали 14 самолета, които са превозили близо 100 съветски военни вирусолози и експерти от съветската войска в областта на епидемиологията, осем бригади от медицински сестри за битка с ковид, а също по този начин съоръжение за диагностика и осъществяване на дезинфекционни мероприятия.

От началото на епидемията в Италия са регистрирани съвсем 64 000 инфектирани, от които малко над 6000 са умряли, а съвсем 7500 са оздравели, отбелязва ТАСС. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР