Руските военни командири стрелят по своите войници, бягащи от фронта,

...
Руските военни командири стрелят по своите войници, бягащи от фронта,
Коментари Харесай

Заповед № 270 . Руската армия застрелва дезертьорите си, бягащи от фронта, твърди военното разузнаване на Украйна -

Руските военни командири стрелят по своите бойци, бягащи от фронта, излиза наяве от прихванати от украинското разузнаване телефонни диалози. В диалозите става въпрос за мизерията в съветската войска и за разстрела на бягащите от фронта, правят от специфичните служби, заяви Укринформ.

„ Тук не мирише на съветска войска. “ – споделя военнослужещ по телефона в диалог с майка си. Обяснява, че е мъчно да се напусне позицията, тъй като в случай че някой го направи, КГБ-ешниците го настигат и стрелят, а след това споделят, че го няма.

По думите на военния артилеристите не могат да прицелят оръдието, не се ориентират къде е юг, къде е север. „ Трепят своите – има и 200 и 300. “ – добавя военнослужещият. С 200 и 300 на армейския диалект се отбелязват надлежно убитите и ранените.

В различен диалог, оповестен от украинското военно разузнаване съветски войник споделя на татко си за потреблението на неразрешените фосфорни муниции от съветската войска за обстрел на украински селища.

Стрелбата в гърба на дезертьорите не е нещо ново за съветската войска. Ветераните от Червената войска от времето на Втората международна война и през днешния ден потръпват при споменаването на Приказ 270 , заповед № 270 „ За отговорността на военнослужещите за сдаване в плен и за занемаряване на оръжие в ръцете на врага. “ на Ставката на Върховното Главно командване на Червената Армия от 16 август 1941 година, подписана от Сталин.

С тази заповед Сталин заповядва всички командири и политически служащи, които по време на борба късат отличителните си знаци и дезертират в тила или се предават на врага, се смятат за злонамерени дезертьори, чиито фамилии подлежат на арест като фамилии на дезертьори, които са нарушили клетвата и са предали своите роден край. Освен това Йосиф Висарионович задължава всички висши командири и комисари да разстрелват сходни дезертьори на място. Според т. 2 от заповедта в случай че някой попадне в обграждане, би трябвало да се бие до последва опция. Ако някой реши да се съобщи, да бъде погубен по всевъзможен начин – наземни и въздушни, а фамилиите им да бъдат лишени от привилегии и помощи.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР