Руските власти във временно окупираните Донецка и Луганска области в

...
Руските власти във временно окупираните Донецка и Луганска области в
Коментари Харесай

Окупаторите в „ДНР“ карат студенти да даряват кръв

Руските управляващи във краткотрайно окупираните Донецка и Луганска области в Източна Украйна карат студенти принудително да подаряват кръв за ранените съветски бойци. Това съобщи Людмила Денисова, комисар по правата на индивида във Върховната рада на Украйна.

До момента са известни 700 случая на наложително кръводаряване в самопровъзгласилите се републики ДНР и ЛНР, непризнати интернационално. Стотици студенти са употребявани от съветските окупационни управляващи, в това число от Донецкия народен университет, Донецкия народен механически университет, Луганския медицински университет, Луганския държавен университет за вътрешни работи, Донбаската национална академия по строителство и архитектура, както и други висши образователни заведения.

Това е следващо жестоко нарушаване от страна на Русия на Женевските конвенции. Людмила Денисова прикани интернационалните проверяващи органи да вземат под внимание това тъпчене на човешките права. На 24 февруари съветската войска стартира пълномащабна война в Украйна, само че сега е съсредоточила офанзивите си в Донбас, тъй като беше разгромена в Киевска област. От началото на нашествието има многочислени доказателства за военни закононарушения, осъществявани от страна на съветския агресор. Генералният щаб на украинските въоръжени сили разгласи, от 24 февруари досега 23 000 съветски бойци са намерили гибелта си на украинска земя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР