Руските власти в завзетите украински територии обявиха, че са арестували

...
Руските власти в завзетите украински територии обявиха, че са арестували
Коментари Харесай

Руските сили обявиха, че са арестували 21 съучастници на украинската армия в източните територии

Руските управляващи в завзетите украински територии оповестиха, че са арестували 21 " съучастници " на украинската войска в окупираните Херсонска и Запорожка област, до момента в който в региона се води украинска контраатака, оповестяват Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Те са били арестувани от съветската Национална армия дружно с 13 гранатомета, над 31 000 патрона от друг диаметър, 53 гранати и над 24 кг експлозиви, посочи в изказване в Телеграм назначената от Москва администрация в Херсонска област.

Освен това са били обезвредени седем мини и артилерийски снаряди, се споделя в изказването, което не оповестява други детайлности.

В Херсонска област съветските сили за сигурност са разрушили и група украински сътрудници, предоставяли на въоръжените сили на Киев информация за разположението на съветските сили в града и покрайнините му, с цел да насочват украинския ракетен обстрел, оповестява боен източник, представен от съветската организация РИА Новости.

Ден по-рано при обстрел на украинските сили беше отчасти развален стратегически значимият Антоновски мост над Днепър в град Херсон, който е от основно значение за снабдяването на съветските сили. Градът се намира единствено на няколко километра от фронтовата линия, където украинските сили започнаха контранастъпление, с цел да си върнат територии, които изгубиха още при започване на съветската атака.

Руските сили са подложили през днешния ден на масиран ракетен обстрел Киевска и Черниговска област, зони, които не са ставали цел от седмица, заяви Асошиейтед прес, като цитира изказване на районния губернатор Олексий Кулеба в Телеграм. Според него при обстрела на квартала Вишгород е бил обиден инфраструктурен обект. Засега не е ясно дали има потърпевши.

В същото време губернаторът на Чернигов, Вячеслав Чаус, заяви, че голям брой ракети са били изстреляни от територията на Беларус по Гончаровское, отбелязва АП.

Вчера водачът на Донецката Народна република Денис Пушилин обществено прикани съветските сили " да освободят съветските градове, учредени от съветския народ - Киев, Чернигов, Полтава, Одеса, Днепропетровск, Харков, Запорожие, Луцк ".

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР