Руските власти в окупираната Херсонска област в Южна Украйна разпоредиха

...
Руските власти в окупираната Херсонска област в Южна Украйна разпоредиха
Коментари Харесай

Прокремълските власти в Херсонска област наредиха изселване на жители от фронтовата линия

Руските управляващи в окупираната Херсонска област в Южна Украйна разпоредиха изселване на жителите на четири общини покрай фронта.

НАТО ще изпрати на Киев системи за противовъздушна защита за противопоставяне на употребяваните от Русия ирански дронове.

Ръководителят на прокремълската администрация в Херсонска област Владимир Салдо упрекна украинските сили, че се канят да разрушат бента на Каховската водноелектрическа централа и да наводнят цялото поречие. Командващият съветските войски в Украйна военачалник Сергей Суровикин съобщи, че придвижването по Каховския яз и Антоновския мост, е прекратено, заради украински обстрел. Суровикин дефинира ситуацията на фронтовете в Украйна като " напрегната ".

НАТО ще достави на Украйна системи за противовъздушна защита, разгласи генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг.

Украинският президент Володимир Зеленски и акцентира, че потреблението от Русия на създадени в Иран дронове против украински цели е удостоверение за неуспеха на Москва:

" Трябва да помним, че самият факт, че Русия се обръща за сходна помощ към Иран, съставлява самопризнание от страна на Кремъл за военния му и политически фалит. Десетилетия наред те харчиха милиарди долари за личния си военно-промишлен комплекс. А най-после се поклониха на Техеран, с цел да си обезпечат много елементарни дронове и ракети. Но, стратегически, това, по този начин или другояче, няма да им помогне ".

Украинският външен министър Дмитро Кулеба разгласи, че ще предложи публично разкъсване на връзките с Техеран. Говорителят на Белия дом Карин Жан-Пиер по-рано акцентира, че Съединени американски щати не престават да подхващат решителни ограничения, с цел да попречат на Иран да търгува с оръжие, в това число и с Русия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР