Руските власти съобщиха за взривове през нощта в три области,

...
Руските власти съобщиха за взривове през нощта в три области,
Коментари Харесай

Експлозии в три руски области, граничещи с Украйна

Руските управляващи оповестиха за гърмежи през нощта в три области, граничещи с Украйна. За една от тях наподобява, че става въпрос за офанзива по склад с муниции, написа „ Ню Йорк Таймс “. Атаките уголемяват границите на войната.

На 24 февруари съветската войска непредизвикано стартира пълномащабна война против Украйна. До момента военната експанзия се води най-вече на украинска земя, само че към този момент на няколко пъти са осъществявани удари и по съветска територия. В съветската Белгородска област гори склад с муниции, сподели губернаторът на региона. Белгород се намира единствено на 40 километра от украинската граница. През нощта той написа в канала си в Телеграм, че се е събудил от мощен тон, които приличал на гърмеж. Веднага по-късно прозвучали още три гърмежа. По думите му няма потърпевши цивилни от пожара.

Съобщава се, че системите за противовъздушна защита са били задействани в Курска област и Вороженка област, които също се намират покрай Украйна. Министерството на защитата на Украйна като цяло отхвърля да разисква известия за офанзиви на съветска земя. В началото на април Русия разгласи, че два украински хеликоптера са обстреляли петролно хранилище в Белгород. Експлозии раздрусаха през последните дни и Приднестровието (Молдова), самообявила се република, където са ситуирани съветски бойци. Украинците нарекоха протичащото се там „ планувана провокация “ от съветските войски за основаване на предлог за навлизане в Молдова.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили разгласи, че от началото на нашествието 22 400 съветски бойци са намерили гибелта си на украинска земя. Унищижени са 939 съветски танка, 8 кораба, 185 самолета и 155 хеликоптера на врага. Русия продължава да крие броя на убитите съветски бойци в Украйна. Украйна държи контрола върху по-голямата част от въздушното си пространство, разгласи в това време разузнаването към английското министерство на защитата и добави, че Русия не е съумяла дейно да унищожи военновъздушните сили на тази страна или да възпре украинската военновъздушна защита. Според ведомството Русия има доста стеснен достъп по въздух до северна и западна Украйна и съветските военни действия главно са фокусирани върху южна и източна Украйна за обезпечаване на поддръжка за съветските сухопътни сили.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР