Руските власти съобщиха в петък, че са открили схема за

...
Руските власти съобщиха в петък, че са открили схема за
Коментари Харесай

Русия съобщи за схема за пране на пари преди вота в Молдова

Руските управляващи оповестиха в петък, че са разкрили скица за пране на пари, включваща мощния олигарх и политик в Молдова Влад Плахотнюк. Информацията се появи в общественото пространство два дни преди парламентарните избори в някогашната руска страна.
Руското министерство на вътрешните работи съобщи, че е арестувало мъж в Московска област поради подозрителни покупко-продажби с задгранична валута, които са довели до изпирането на повече от 37 милиарда рубли (около 50 милиона евро).
В известието се споделя, че Плахотнюк - считан за най-могъщия човек в Молдова - е взел участие в схемата. Плахотнюк, който е и водач на ръководещата Демократическа партия, има както съветско, по този начин и молдовско гражданство.
Парламентарните избори в Молдова през уикенда се обрисуват като тристранна конкуренция сред проруската социалистическа партия на президента Игор Додон, ръководещата Демократическа партия и проевропейски съюз.
Партията на Плахотнюк съобщи, че съветското изказване е " груба интервенция " в изборите в Молдова, които ще се проведат в неделя.
Руските управляващи обявиха, че схемата за пране на пари протича сред 2013 година и 2014 година, когато средства в задгранична валута били трансферирани на съветски банкови сметки благодарение на подправени документи.
През 2017 година Москва заяви, че е разкрила огромна незаконна интервенция, посредством която са били изпрани близо 21 милиарда $ от Русия благодарение на молдовски съдии.
Наречена " Руската пералня ", комплицираната интервенция включвала фиктивни заеми сред кухи компании. Руски следователи обявиха в петък, че са забъркани близо 500 души, в това число Вячаслав Платон, някогашен народен представител и един от най-богатите хора в Молдова.
Платон бе упрекнат в Молдова и наказан на 18 години затвор за ролята си в аферата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР