Руските власти публикуваха списък с имената на всички загинали в

...
Руските власти публикуваха списък с имената на всички загинали в
Коментари Харесай

ОБЗОР: Три деца, рожденик и бизнесмени сред жертвите в руския Ан-148

Руските управляващи разгласиха лист с имената на всички починали в злощастния полета на самолета Ан-148. Повечето пасажери за поданици на Оренбургска област. Сред жертвите са три деца, най-малкото от които - на 5 годинки.

Надя Красова летяла за дома си в Орск дружно с майка си Оксана. На борда бил също по този начин 12-годишният възпитаник Женя Ливанов и 17-годишният Иля Полетаев. Друг от пасажерите - Иля Ставский пък умрял на 33-ия си рожден ден. В самолета пътувала и зъболекарката Людмила Ковчуга от Орск. " Беше доста дружелюбна. Малко такива хора моше да срещнеш по пътя си. Човек, който е подготвен във всяка минута да ти помогне, да протегне ръка. Цялото й семейство е такова ", описа пред локалните медии Лариса Белова, другарка на Людмила. В злополуката починала и годеницата на Сергй Илин - бранител от хокейния клуб " Адмирал " от град Владивосток. Дария Толмасова бе на 22 година и неотдавна хокеистът й предложил брак. На борда пътували и двама фамозни предприемачи от град Орск - съпрузите Виктор и Зоя Анохини.

Пилотът на злощастния аероплан е Валерий Губанов, а вторият водач - Сергей Гамборян. И двамата били доста опитни. Сред починалите стюардеси са Виктория Ковал и Анастасия Славинская, които поствали в обществените мрежи единствено няколко минути преди рухването на самолета. Виктория имала стаж единствено година. Баща й описа, че тя желала да следва в университет, само че се отказала и се записала в учебното заведение за стюардеси във Волгоград. Семейството й се пробвало да я разубеди, само че тя споделила, че постоянно мечтаела да лети.

Властите на Азербайджан, Казахстан и Швейцария потвърдиха, че на самолета са пътували техни жители, само че не разкриха самоличността им. Според съветски медии швейцарецът работил в Русия като сървис инженер за компания Burckhardt Compression, фамилията му останало в родината. От компанията отхвърлиха коментар.

Мъж, който трябвало да лети в злощастния аероплан, пък анулирал билета си предния ден. Максим Коломейцев считал да пътува за Орск, с цел да си купи нова кола, само че продавачът трансформирал проектите си и това избавило живота му.

По 3 млн. рубли за фамилиите на починалите

Руският вицепремиер Аркадий Дворкович заяви, че на всяко семейство на умрял по време на злополуката на самолета Ан-148 край Москва ще бъдат изплатени по над три милиона рубли (около 82 млн. лева.). Ще се реши и въпрос за спомагателни ограничения за поддръжка, предава РИА Новости. " Общите изплащания сега за всяко от фамилиите ще бъде от повече от три милиона рубли. Освен това министерството на труда ще дефинира и каква спомагателна помощ ще бъде нужна по отношение на това, че в фамилиите има и малолетни ", съобщи Дворкович.

Три версии за случая - човешка неточност, техническа щета и неприятно време

Руските следователи са открили, че не е имало опустошения на борда на разрушилия се в Подмосковието пътнически аероплан Ан-148, гърмежът е станал при удара на машината в земята. Това заяви през вчерашния ден формалният представител на Следствения комитет Светлана Петренко. " Установено е, че сега на рухването си въздушният съд е бил цялостен, не е имало пожар. Взривът е станал след рухването му на земята ", сподели Петренко, представена от ТАСС. Вчера обаче в интернет бе оповестен запис от охранителна камера на мястото на случая, показваща част от случилото се, съобщи Ройтерс. На него се вижда нещо, което наподобява на огромна огнена топка, прекосяваща небето.

Самолетът на " Саратовски авиолинии " изчезна от радарите на московското летище " Домодедово " две минути след излитането си за уралския град Орск. При случая в неделя следобяд починаха всички 71 души на борда, измежду които шестчленен екипаж. По предварителни данни измежду починалите пасажери са над 30 поданици на Оренбургска област, където през вчерашния ден бе ден на печал, 11 са жителите на Москва, трима са от Санкт Петербург и по един гражданин на Норилск и Владивосток. Трима чужденци също са измежду починалите – жители на Азербайджан, Казахстан и Швейцария.

Продължава работата на мястото на случая – събирането на отломките от машината и доказателствени материали за следствието, както и на телата на починалите, които са разпръснати върху 300 хиляди кв. метра повърхност близо до Москва, сподели Игор Кутровски, първи заместител шеф на Националния център за спешни обстановки на Министерството на изключителните обстановки. До през вчерашния ден следобяд бяха открити 715 елементи от тела и 430 парчета от самолета, заяви за РИА Новости представител на оперативния щаб на Министерството на изключителните обстановки. По думите му са претърсени 25 от 30 хектара. Действията на местопроизшествието ще продължат най-малко още седмица, сподели пък транспортният министър Максим Соколов. Над 900 души и повече от 100 машини са работили на мястото през цялата нощ против понеделник. Издирването и събирането на отломките и телата на жертвите се затруднява от изобилния снеговалеж.

Засега следствието работи по три съществени версии – човешка неточност, техническа щета и неприятно време. При излитането на самолета температурата е била минус 5 градуса и валял сняг, само че не е бил мощен с ветрове. Само хипотезата за атентат не се преглежда. Неофициалните медии информации, появили се още в неделя, за недобра поддръжка на 7-годишната машина не са доказани до момента от органите.

Открити са роднините на починалите и им се оказва помощ. В Москва и Орск са готови хотели, които да одобряват роднините, с които работят 29 психолози на Министерството на изключителните обстановки. Предстои и събирането на ДНК-проби от фамилиите на починалите за идентифициране на телата.

Компанията ги праща в хангара

" Саратовски авиолинии " краткотрайно стопираха употребата на самолетите АН-148 след злополуката в неделя, съобщи РИА Новости, като цитира известие на компанията. Превозвачът има шест такива самолета във въздушния си парк. Разбилият се оня ден бил платен от нея през февруари 2017 година Компанията също по този начин отбелязва, че е подготвена при първо поискване да съобщи всички нужни документи на следствените органи, с цел да " разбере същинските аргументи за повредата на самолета ".

Имал документ за хвърчене до 1 юни

Сертификатът за летателна валидност на авариралия Ан-148 е бил до 1 юни 2018 година, заяви зам.-транспортният прокурор на Саратовска област Станислав Прохоров, представен от ТАСС. Той посочи, че документът бил публикуван на 2 юни 2016 година За финален път самолетът минал техническа инспекция в град Пенза, при което не е имало забележки за неговото положение, акцентира зам.-прокурорът. Руският регулатор " Ространснадзор " стартира изключителна инспекция на " Саратовски авиолинии " след злополуката, ревизира също по този начин и летището, от което потегли съдбовният полет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР