Руските власти приканиха журналистка от BBC да напусне страната до

...
Руските власти приканиха журналистка от BBC да напусне страната до
Коментари Харесай

Русия гони журналист на BBC

Руските управляващи приканиха журналистка от BBC да напусне страната до края на месеца, когато изтича визата й. Това заяви държавната телевизия, представена от Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че този ход е в отговор на възприеманото от съветското държавно управление като дискриминационно отношение на Англия към съветски публицисти.

Сара Рейнсфорд, един от кореспондентите на английската медия в Москва, е била оповестена за " личност нон грата " в Русия, заяви телевизия " Русия-24 ". Тя дефинира това като " алегорична депортация ".

Руските управляващи са решили да не възобновяват акредитацията на Сара Рейнсфорд като задграничен публицист като ответна мярка поради отхвърли на Англия да възобнови или издаде нови визи на съветски публицисти, означи телевизия " Русия-24 ".

BBC и самата Рейнсфорд не са дали отговор на запитванията на Ройтерс за коментар. Говорителка на съветското министерство на външните работи съобщи, че ще разяснява обстановката след възможната реакция на Рейнсфорд. Посолството на Англия в Москва също отхвърли коментар, отбелязва Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР