Руските власти поискаха в понеделник присъда от близо три години

...
Руските власти поискаха в понеделник присъда от близо три години
Коментари Харесай

Русия иска да хвърли в затвора защитник на правата на ветеран за почти 3 години заради критики срещу войната в Украйна

Руските управляващи желаеха в понеделник присъда от близо три години затвор за бранител на правата на деец, който се разгласи срещу войната в Украйна.

Прокуратурата изиска 70-годишният Олег Орлов да бъде наказан за „ неведнъж дискредитиране “ на съветската войска и да бъде наказан на две години и 11 месеца затвор при още един развой, откакто по-рано му беше подредено да заплати санкция. В ход, който акцентира какъв брой малко приемливост има държавното управление на президента Владимир Путин към рецензиите за неговото навлизане в Украйна, прокуратурата апелира санкцията, търсейки по-сурово наказване.

Обвиненията против Орлов, съпредседател на правозащитната група Memorial, притежател на Нобелова премия за мир, пристигнаха, откакто той разгласява във Фейсбук публикация, която написа, осъждайки нашествието в Украйна. Той отхвърли делото против него като политически стимулирано.

Съд в Москва през октомври 2023 година постанови неоправдателна присъда и санкции Орлов със 150 000 рубли (около 1500 $ по това в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР