Руските власти подвигнаха днес обвинение в държавна измяна на бившия

...
Руските власти подвигнаха днес обвинение в държавна измяна на бившия
Коментари Харесай

Бивш журналист е обвинен за държавна измяна в Русия

Руските управляващи подвигнаха през днешния ден обвиняване в държавна измяна на някогашния сътрудник на вестниците " Комерсант " и " Ведомости " и консултант в съветската галактическа организация Иван Сафронов, съобщи Ройтерс, като се базира на неговия юрист.

Сафронов, който от май тази година работеше за " Роскосмос ", беше задържан предходната седмица и упрекнат, че е предавал военни секрети на Чехия. Според следствието той бил вербуван през 2012 година от чешките специфични служби и имал за задача да събира и предава информация за военно-техническото съдействие на Русия с африкански страни, а също за активността на съветската войска в Близкия изток през 2017 година, като крайният адресат на тайните сведения били Съединените щати.

Сафронов отхвърля обвиняванията. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи до 20 години затвор.

Московската полиция задържа през днешния ден близо дузина публицисти, протестиращи против ареста на някогашния им сътрудник Иван Сафронов, упрекнат в държавна измяна, съобщи Асошиейтед прес.

Полицията бързо заобиколи публицистите, застанали с плакати в ръце пред следствения изолатор в Лефортово, където е изпратен сътрудника им след задържането му предишния вторник. Сафронов е работил близо едно десетилетие като публицист, пишещ по въпросите на защитата, преди да стане консултант на ръководителя на съветската държавна галактическа корпорация " Роскосмос " Дмитрий Рогозин.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР