Руските власти освободиха от ареста активистката Любов Собол близка до

...
Руските власти освободиха от ареста активистката Любов Собол близка до
Коментари Харесай

Освободиха от ареста близка до Навални

Руските управляващи освободиха от ареста активистката Любов Собол близка до опозиционния водач Алексей Навални, която беше арестувана преди повече от 48 часа, оповестиха международните организации.

Собол разгласява видеозапис в Туитър, на който е на улица в съветската столица.

" Напълно почтена съм ", съобщи 33-годишната адвокатка пред телевизия " Дожд ". " Смятам, че това обвиняване против мен е възмездие против Навални, колкото и неуместно да звучи, възмездие за обстоятелството, че оживя, откакто беше токсичен с химическо оръжие, възмездие за активността му против корупцията ", добави тя, представена от Франс прес.

Собол беше задържана в петък, дни откакто Навални заяви, че се е обадил на един от хипотетичните участници в опита за отравянето си, отбелязва ДПА

По-късно Собол позвънила на вратата на същия хипотетичен чиновник на съветската Федерална работа за сигурност (ФСС).

Според съветските управляващи тя е следствена за закани и нарушение на неприкосновеността на жилището. Твърди се, че тя е проникнала в жилището на стара жена, обвиняване, което Собол отхвърля.

По повдигнатите обвинявания тя може да получи присъда до две години затвор, отбелязва Асошиейтед прес, като напомня, че ФСС дефинира записа от позвъняването на Навални като имитация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР