Руските власти очевидно се готвят за навлизането на украински войски

...
Руските власти очевидно се готвят за навлизането на украински войски
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Руските сили се готвят за боеве в Херсон, цивилните се евакуират

Руските управляващи явно се готвят за навлизането на украински войски в самия Херсон, оповестява Руската секция на Би Би Си базирайки се на следващия отчет на английското разузнаване, който наблюдава обстановката в Украйна и по-специално развиването на събитията в Херсонска област.

Руските войски, които при започване на октомври отстъпиха на към 20 км северно в посока Херсон, се пробват да укрепят нова фронтова линия западно от село Милово, се споделя в отчета.

В тези региони не престават тежките боеве, изключително на запад от фронтовата линия, където съветският фланг към този момент не е предпазен от река Ингулец заради сполучливото нахлуване на украинските сили. По-голямата част от съветските сили в този регион са недокомплектовани формирования на Въздушно-десантните войски (ВДВ).

През последните дни съветските окупационни управляващи явно са дали заповед за подготовка за евакуация на част от цивилните от Херсон. Вероятно те чакат боевете да се разпространят в самия град Херсон.

Припомняме, че във ранните часове на вторник бе задействана противовъздушната защита на града като в небето над Херсон са чути десетина детонации. Тогава нямаше информация за вреди и потърпевши на земята. В Херсон и Херсонска област работи и украинско съпротивително придвижване.

В Херсонска област ВСУ не престават да развиват контранастъплението си. На 12 октомври те са провели интервенции в северозападните и западните региони на региона, продължавайки напредването си на юг от линията на фронта в северозападната част на района и да нападат към Миловое по западния бряг на Днепър.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР