Руските власти очакват спад на брутния вътрешен продукт (БВП) с

...
Руските власти очакват спад на брутния вътрешен продукт (БВП) с
Коментари Харесай

Русия: Икономиката ще потъне с 9,5%

Руските управляващи чакат спад на брутния вътрешен артикул (БВП) с 9,5 % през второто тримесечие и общ спад от 5 % за цялата 2020 година поради пандемията от ковид и понижаването на цените на петрола, съобщи Франс прес.

Що се отнася до нарастването на Брутният вътрешен продукт, прогнозата ни е следната: +1,6 % през първото тримесечие, -9,5 % през второто тримесечие, -6,3 % през третото тримесечие, -5,2 % през четвъртото тримесечие и -5 % за 2020 година, съобщи министърът на икономическото развиване Максим Решетников, представен от съветските организации.

Според него съветската стопанска система ще се възвърне през 2021 година с предстоящ напредък от 2,8 % и ще се върне на нивото си отпреди рецесията през 2022 година.

Министерството чака повишаване на безработицата с 5,7 % за цялата 2020 година и спад на износа (-36 процента) и на вноса (-21,3 процента). Инвестициите също се чака да се намалят, с 12 % през тази година, предвижда икономическото ведомство.

Руската статистическата работа Росстат заяви през вчерашния ден за спад на промишленото произвеждане на страната от 6,6 % на годишна основа през април. През този месец съвсем всички браншове стопираха работа по силата на декрет на президента Владимир Путин руснаците да си останат по домовете. По-голямата част от промишлените браншове възобновиха работа едвам през май.

Ударът за съветските компании беше тежък още от началото на карантината. Те бяха принудени да поддържат заплатите на чиновниците си, невъзможна задача, изключително за дребните и междинни предприятия.

Централната банка чака спад на Брутният вътрешен продукт на Русия до -6 % през 2020 година и 8 милиона безработни. Освен това тя планува възобновяване на растежа още през 2021 година.

По-подготвена ли бе Русия

Русия обаче наподобява по-добре готова, в сравнение с по време на последната рецесия, почнала през 2014 година след налагането на наказания от западните страни. Москва, която от този момент натрупа огромни запаси с помощта на пет години на строги бюджетни икономии, стана по-малко уязвима на външни удари, замествайки част от вноса си и овладявайки инфлацията, означи Агенция Франс Прес.

Какви ограничения за възкръсване подхваща Москва

Русия предприе и редица ограничения за поддръжка на жителите и фирмите, само че съгласно икономисти те може да се окажат незадоволителни. Държавата дума утвърди през вчерашния ден нов огромен пакет от ограничения в поддръжка на жителите и бизнеса по отношение на коронавирусната пандемия. Новите правила обгръщат необятна сфера - от нарастване на помощите за деца до данъчни преференции, отбелязва " Росийская газета ".

Текущата стойност на антикризисната поддръжка за бизнеса е 2 трилиона рубли. Тя цели основно да резервира заетостта, да освободи всички запаси на компаниите и те да се употребяват за заплати, акцентира официозът в различен материал.

В понеделник в съветското държавно управление ще бъде импортиран за разглеждане нов проект за възобновяване на стопанската система, оповестява " Комерсант ".

Нарушават ли се цивилен права: а като свършат парите...

Кризата изостри един обичаен проблем - нарушават се социално-икономическите права на жителите в Русия, написа " Независимая газета ". Поликлиниките и лечебните заведения откриха нови мотиви да отхвърлят помощ на хората. А частните и държавните работодатели намират аргументи да понижават действителните заплати. Тези нарушавания бяха посочени най-често в анкети и преди рецесията - като персонално потърпевши се определяха тогава 40 на 100 от жителите на Русия. Сега делът им сигурно ще нарасне, акцентира вестникът.

Пандемията и последствията й изненадаха милиони мигранти, работещи в Русия, написа " Лента ". Мнозина гурбетчии внезапно останаха без работа и без приходи. Едни се пробват да се върнат в страните си, други си сменят специалността, трети просто чакат всичко това да свърши.

Междувременно в съветското общество " нараства страхът: какво ще стане, щом им свършат парите? ", прибавя онлайн изданието.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук . Потребителско име*:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР