Руските власти обмислят да забранят вноса на чешка била като

...
Руските власти обмислят да забранят вноса на чешка била като
Коментари Харесай

Русия може да забрани чешката бира

Руските управляващи обмислят да забранят вноса на чешка била като асиметрична мярка против изгонването на съветските дипломати от Прага. Това написа вестник „ Комерсант “, като се базира на свои източници в държавната администрация, съобщи БНР.

Според единия от източниците на „ Комерсант “ на дейностите на Прага не може да се отговори единствено реципрочно и по тази причина е допустимо да бъдат въведени и стопански наказания. Миналата седмица Чехия разгласи за „ личност нон грата “ 18 съветски дипломати, като ги упрекна за гърмежите във военните хранилища в селището Върбетица през 2014 година След това Русия експулсира 20 чиновници на чешкото посолство в Москва, а Прага разгласи, че ще изгони още 63 руснаци.

Този път обаче съветската страна не може да отговори реципрочно, тъй като в Москва остават единствено седем чешки дипломати и 25 души механически личен състав. Председателят на комитета по икономическа политика на Държавната Дума Сергей Жигарьов изрично възрази против сходни хрумвания. „ Трябва да подобряваме връзките си с Чехия, а не да ги утежняваме посредством стопански наказания “, сподели той в ефира на радио „ Говорит Москва “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР