Руските власти категорично отрекоха да са се извинявали на Южна

...
Руските власти категорично отрекоха да са се извинявали на Южна
Коментари Харесай

Русия първо се извини, а после отрече за нейния самолет в корейското небе

Руските управляващи изрично отхвърлиха да са се извинявали на Южна Корея за вчерашния случай с техен боен аероплан в небето на азиатската страна, откакто по-рано през днешния ден от Сеул оповестиха, че са получили публично опрощение от страна на Москва, оповестява Би Би Си.

Летящият радар А-50 навлезе на два пъти в южнокорейското въздушно пространство, като се наложи изтребители да го гонят с предупредителни изстрели. Русия публично не призна за случилото се.
Корейски изтребители прогониха с изстрели съветски аероплан от небето си 4 бомбардировача също доближили въздушното пространство на страната
Според държавното управление в Сеул от Москва са оповестили, че ще проверяват случая, като първичните данни са били, че повода за него е механически проблем.

Говорител на посолството ѝ в Южна Корея обаче съобщи пред „ Интерфакс”, че в медиите са се появили изявления, погрешно приписани на и.д. военното аташе на Руската федерация, който изобщо не бил коментирал сходен случай.

По-рано през вчерашния ден корейски изтребители гониха и разбъркан патрул от съветски и китайски бомбардировачи в зоната за идентификация на страната. Говорителят на китайското военно министерство беше безапелационен, че водачите на тежките машини не са нарушили интернационалното законодателство, а от Москва дори упрекнаха Военновъздушни сили на Южна Корея в непрофесионални и рискови дейности.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР