Руските власти, изправени пред потенциална икономическа катастрофа с влизането в

...
Руските власти, изправени пред потенциална икономическа катастрофа с влизането в
Коментари Харесай

Москва плаши служители на западни компании с арести

Руските управляващи, изправени пред евентуална икономическа злополука с влизането в действие на западните наказания, заплашиха задграничните компании, които оповестиха, че се изтеглят от страната с арести на чиновници и конфискация на активи, заяви " Уолстрийт джърнъл ".

Според бизнес всекидневника, който се базира на осведомени източници, съветските прокурори са отправили предизвестия към няколко задгранични сдружения - посредством позвънявания, писма и персонални визити - в това число към Coca-Cola, McDonald`s, Procter & Gamble, IBM и Yum Brands, компанията майка на KFC и Pizza Hut.

Те са заплашили да арестуват чиновници, които са подлагали на критика държавното управление, или да конфискуват активи, в това число интелектуална благосъстоятелност.

" Предупрежденията са предиздвикали най-малко една от фирмите, към които са ориентирани, да ограничи връзките сред съветския си бизнес и останалата част от компанията, заради опасения, че имейлите или текстовите известия сред сътрудниците могат да бъдат прихванати, споделят някои от хората (запознати с въпроса) ", написа вестника.

Русия е изправена пред невиждани наказания, наложени от западните държавни управления след нашествието в Украйна, като все по-голям лист от компании афишират изтеглянето си от страната или проектите си да преустановят активността си там.

Без да употребява думата " национализация ", съветският президент Владимир Путин съобщи, че поддържа назначението на " външни " админи отпред на такива задгранични компании в Русия, " с цел да ги съобщи на тези, които ще ги накарат да работят ".

Coca-Cola, McDonald`s, Procter & Gamble и Yum Brands не са коментирали изнесеното от „ Уолстрийт джърнъл” пред Агенция Франс Прес./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР