Руските власти искат да привлекат повече мигранти, които да изпратят

...
Руските власти искат да привлекат повече мигранти, които да изпратят
Коментари Харесай

Британско разузнаване: Путин иска да избегне мобилизация преди изборите през 2024 г.

Руските управляващи желаят да привлекат повече мигранти, които да изпратят на фронта във войната в Уктайна и да избегнат мобилизацията в страната преди президентските избори през 2024 година, предаде украинската организация Укринформ, като се базира на информация на английското разузнаване.

Британското министерство на защитата направи изказването си в обществената мрежа " Екс " (бившия " Туитър " ).

От края на юни 2023 година Русия стартира да се обръща към жителите от прилежащите страни с апел да се борят в Украйна. В Армения и Казахстан се популяризират онлайн реклами с оферти от 495 000 рубли (5140 долара) в началото заплащане и месечни заплати от 190 000 рубли (1973 долара). Опитите за набиране на бойци се появяват в северната Костанайска област на Казахстан, където се притегля етническото съветско население.

Най-рано от май месец тази година Русия предлага на мигранти от Централна Азия да се бият в Украйна с обещания за по-бърза процедура по приемане на поданство и заплати, стигащи до 4160 $.

Съобщава се, че при идването си узбекските мигранти в Мариупол, които били назначени като строители, са били лишени от паспортите си и принудени да се причислят към съветската войска.

" В Русия има най-малко шест милиона мигранти от Централна Азия, които Кремъл евентуално преглежда като евентуални наборници. Русия по всяка възможност желае да избегне по-нататъшни ограничения за вътрешна готовност в навечерието на президентските избори през 2024 година. Използването на непознати жители разрешава на Кремъл да се снабди с спомагателен личен състав за военните си старания в изискванията на възходящи жертви ", счита английското разузнаване.

До момента общо 264 660 военнослужещи са изгубили живота си в Украйна (+600 от вчера), като информацията е оповестена във " Facebook " от управлението на украинските въоръжени сили.

От 24 февруари 2022 година до 3 септември 2023 година загубите на Русия включват 4476 танка (+5 от вчера), 8649 бронирани бойни машини (+12), 5582 артилерийски системи (+22), 739 залпови ракетни установки (+3), 502 системи за противовъздушна защита (+1), 315 самолета, 316 хеликоптера, 8102 моторни транспортни средства и резервоара с гориво (+59), 18 бойни кораби и лодки, 4444 дрона (+11), 841 единици за особено съоръжение (+6). Общо 1447 крилати ракети са били свалени.

Предстои данните да се актуализират.

Украинските сили пробиха първата отбранителна линия на Русия край Запорожие след седмици на разминиране и чакат още по-бързи триумфи, до момента в който притискат по-слабата втора линия.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР