Руските власти блокираха през уикенда информационен сайт заради репортаж за

...
Руските власти блокираха през уикенда информационен сайт заради репортаж за
Коментари Харесай

Москва блокира сайт заради репортаж с графити на Путин

Руските управляващи блокираха през уикенда информативен уебсайт поради репортаж за графити с обиди към президента Владимир Путин, съобщи Ройтерс.

Агенцията се базира на основния редактор на уеб страницата Олга Прохорова. Става дума за осведомителния уебсайт 76.Ru. Блокирането на уеб страницата е по силата на новото съветско законодателство, което не разрешава да бъдат обиждани в интернет представители на съветските управляващи.

Критиците на Кремъл настояват, че новоприетото законодателство е форма на директна държавна цензура, а съгласно създателите му то е належащо за запазването на "здравословен " публичен спор в интернет пространството.

Информационният уебсайт, основан в Ярославъл, бе блокиран от държавния медиен регулатор Роскомнадзор, съобщи Прохорова. По думите на основния редактор Роскомнадзор обяснил на уеб страницата, че той е бил блокиран, защото в репортажа за графитите с обиди към Путин, изрисувани на постройката на локален полицейски сектор, се съдържа информация, която попада под ударите на новото законодателство, забраняващо обиди против управляващите.

След като осведомителният уебсайт изтрил фотографията на графитите от репортажа си и изпратил фотография за това на Роскомнадзор, уеб сайтът бил разблокиран, споделя Прохорова.

Роскомнадзор не откликна на молбата на Ройтерс за коментар по случая.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР