Руските власти бързо покриха с блажна боя голям графит на

...
Руските власти бързо покриха с блажна боя голям графит на
Коментари Харесай

Властите в Русия замацаха с боя голям графит на Навални в Санкт Петербург

Руските управляващи бързо покриха с блажна багра огромен графит на хвърления в пандиза опозиционен политик Алексей Навални, откакто той се е появил през нощта на постройка в центъра на Санкт Петербург, осведоми " Ройтерс ".

Стенописът в родния град на президента Владимир Путин сподели ухилен Навални, чиято активистска мрежа е на ръба да бъде оповестена за противозаконна като " екстремистка ", правещ форма на сърце с ръце до лозунга " Герой на новото време ".

Полицията е пристигнала на мястото в 9 часа сутринта локално време, дошили са и служащи, които са почнали да боядисват графита с жълта багра в границите на към 90 минути. Не е ясно кой е изрисувал графита.

Навални, най-отявленият вътрешен конкурент на Путин, излежава 2 години и половина затвор за нарушение на изискванията на по-ранна присъда, която съгласно него е политически стимулирана.

Съд преглежда искане на московския прокурор за възбрана на Фондацията за битка с корупцията (FBK) на Навални и неговите районни служби с претекста, че са екстремистки. Следващото съвещание по това дело се чака в четвъртък.

Любов Собол, съдружник на Навални, се подигра на управляващите, че са нарисували стенописа.

" Така те трансформират всичко " живо " и красиво в безлично и " мъртво ". За нас Русия е за благополучие, за тях е за мрак и застой ", написа тя в Twitter.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР