Руските въздушно-космически сили (ВКС) нанесоха въздушен удар по терористични цели

...
Руските въздушно-космически сили (ВКС) нанесоха въздушен удар по терористични цели
Коментари Харесай

Русия отново ударила терористи в Сирия

Руските въздушно-космически сили (ВКС) нанесоха въздушен удар по терористични цели в Идлиб. Това сподели на брифинг във вторник контраадмирал Вадим Кулит, заместник-началник на съветския Център за помиряване на воюващите страни, представен от ТАСС.

" На 18 декември 2023 година Въздушно-космическите сили на Русия нанесоха въздушен удар по обекти на противозаконни въоръжени формирования, ситуирани на територията на цех в индустриалната зона на град Идлиб. В резултат на въздушния удар цеховете за монтажът и ремонтът на безпилотни летателни апарати бяха унищожени, минимум 10 бойци бяха отстранени ", сподели той.

Според него авиацията на така наречен интернационална антитерористична коалиция, ръководена от Съединени американски щати,летейки в нарушаване на протоколите за деконфликт и в нарушаване на сирийското въздушно пространство.

В региона на щурмови самолети A-10 Thunderbolt, три двойки изтребители Rafale и един многоцелеви безпилотен летателен уред MQ-1C на обединението.
 Русия нападна групировки, възнамерявали саботажи в Сирия
Русия нападна групировки, възнамерявали саботажи в Сирия

Москва регистрира и следващи нарушавания на западната коалиция

" С сходни дейности обединението продължава да основава рискови предпоставки за авиационни произшествия и произшествия, а също по този начин утежнява обстановката в сирийското въздушно пространство ", означи Кулит.

Припомняме, че това се случва за следващ път през последните месеци. на Запада в Сирия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР