Руските въоръжени сили се готвят за мащабно военно учение с

...
Руските въоръжени сили се готвят за мащабно военно учение с
Коментари Харесай

Руската армия се готви за мащабно военно учение с участието на военни от Китай и Монголия

Руските въоръжени сили се готвят за огромно военно обучение с присъединяване на военни от Китай и Монголия, най-голямата проява на мощ от близо 40 години, съобщи АП.

Маневрите "Восток-2018 " през август и септември ще станат невиждани по мащаб, както по мярка на обхванатото пространство, по този начин и по бройка на участващите войски и командни структури, съобщи министърът на защитата на РФ военачалник Сергей Шойгу. По думите му това е най-голямото обучение за подготовка на въоръжените сили от времето на "Запад-81 ". В него ще вземат участие Източният и Централният боен окръг, Северният флот, Въздушно-десантните войски, Далечната и Военнотранспортната авиация, както и подразделения на въоръжените сили на Китай и Монголия.

Шойгу заяви още, че през днешния ден по заповед на главнокомандващия, президента на Руската федерация Владимир Путин, е почнала така наречен неочаквана инспекция на бойната подготвеност във войските на Централния и Източния боен окръг, Далечната и военнотранспортната авиация. По думите на Шойгу преди огромните маневри "Восток-2018 " в източния спектакъл на военни дейности се организира комплекс от 16 профилирани учения.

Китай удостовери, че негови военни ще вземат участие в стратегическите учения "Восток-2018 " в Русия. Според министерството на защитата на Китай двете страни провеждат взаимни учения на полигона Цугол в Забайкалския край от 11 до 15 септември т.г.

Целта е подсилване на руско-китайското стратегическо военно съдействие, усилване на капацитета на страните за взаимно реагиране на разнообразни закани за сигурността и поддържане на мира, стабилността и сигурността в района. В Русия ще бъдат изпратени към 3200 военни, над 900 единици въоръжение, 30 вертолети и самолети.

Според вестник "Ведомости " китайското присъединяване в маневрите към момента не значи боен съюз сред Пекин и Москва, само че двете страни се движат в тази посока.

Пълноправно присъединяване в сходни маневри са вземали до момента единствено съдружници на Русия от Организацията на Договора за групова сигурност, акцентира пред "Ведомости " военният специалист Виктор Мураховски.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР