Руските въоръжени сили се готвят за мащабно военно учение с

...
Руските въоръжени сили се готвят за мащабно военно учение с
Коментари Харесай

Руската армия се готви за голямо военно учение, участие ще вземат Китай и Монголия

Руските въоръжени сили се готвят за огромно военно обучение с присъединяване на военни от Китай и Монголия. Това ще е най-голямата проява на мощ от близо 40 години, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на АП.

Маневрите "Восток-2018 " през август и септември ще станат бецпрецедентни по мащаб, както по мярка на обхванатото пространство, по този начин и по бройка на участващите войски и командни структури, съобщи през днешния ден министърът на защитата на РФ военачалник Сергей Шойгу. По думите му това е най-голямото обучение за подготовка на въоръжените сили от времето на "Запад-81 ". В него ще вземат участие Източният и Централният боен окръг, Северният флот, Въздушно-десантните войски, Далечната и Военнотранспортната авиация, както и подразделения на въоръжените сили на Китай и Монголия.

Шойгу заяви още, че през днешния ден по заповед на главнокомандващия, президента на РФ Владимир Путин, е почнала така наречен неочаквана инспекция на бойната подготвеност във войските на Централния и Източния боен окръг, Далечната и военнотранспортната авиация. По думите на Шойгу преди огромните маневри "Восток-2018 " в източния спектакъл на военни дейности се организира комплекс от 16 профилирани учения.

Китай удостовери през днешния ден, че негови военни ще вземат участие в стратегическите учения "Восток-2018 " в Русия. Според министерството на защитата на Китай двете страни провеждат взаимни учения на полигона Цугол в Забайкалския край от 11 до 15 септември т.г. ; задачата е подсилване на руско-китайското стратегическо военно съдействие, усилване на капацитета на страните за взаимно реагиране на разнообразни закани за сигурността и поддържане на мира, стабилността и сигурността в района. В Русия ще бъдат изпратени към 3 200 военни, над 900 единици въоръжение, 30 вертолети и самолети.

Владимир Путин може да посети един от стадиите на "Восток 2018 ", заяви прессекретарят на президента Дмитрий Песков. "Не изключвам тази опция ", сподели той пред публицисти. "Ако президентът вземе такова решение, ще ви съобщим ", даде обещание Песков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР