Руските въоръжени сили са унищожили пускови установки на зенитно-ракетни системи

...
Руските въоръжени сили са унищожили пускови установки на зенитно-ракетни системи
Коментари Харесай

Ракети Калибър унищожиха дивизиона С-300, доставен в Украйна от Словакия

Руските въоръжени сили са унищожили пускови установки на зенитно-ракетни системи С-300, доставени в Украйна от Европа, сподели представителят на Министерството на защитата Игор Конашенков на брифинг.

„ В неделя, 10 април, високоточни ракети с морско базиране „ Калибр “ в южните околности на град Днепропетровск унищожиха оборудването на зенитно-ракетния дивизион С-300, който беше доставен на режима в Киев от европейска страна. Четири пускови установки С-300 и до 25 души личен състав от украинските въоръжени сили са изумени ", сподели генерал-майорът.

Освен това в региона на Успеновка е бил погубен радар за търсене и ориентиране на система за противовъздушна защита С-300.

Миналия петък словашкият министър председател Едуард Хегер разгласи, че Братислава е предала системата си за противовъздушна защита С-300 на Киев. Както посочи министърът на защитата на републиката Ярослав Наги, в близко бъдеще страната ще получи комплекс четвърто потомство комплекс на системата Patriot от Съединени американски щати.

Москва неведнъж предизвести, че доставката на западни оръжия за Украйна единствено удължава спора, а превозването на оръжие се трансформира в законна цел.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР