Руските въоръжени сили са нанесли удар с крилати ракети по

...
Руските въоръжени сили са нанесли удар с крилати ракети по
Коментари Харесай

Руската авиация е ударила център за подготовка на наемници, Зеленски иска още санкции

Руските въоръжени сили са нанесли " удар с крилати ракети по център за подготовка на наемници и украински националисти в Ровненска област ", съобщи ТАСС, базирайки се на формален представител на министерството на защитата на Русия.

" През нощта на 21 март с високоточни крилати ракети " въздух-земя " беше нанесен удар по център за подготовка на задгранични наемници и украински националистически формирования на общовойсковия полигон Нова Любомирка в Ровненска област. Бяха унищожени повече от 80 наемници и националисти ", твърди формалният представител.

В същото време водач на подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна сподели, че ще отнеме повече от седмица, с цел да се поеме контролът върху пристанищния град Мариупол, съобщи Ройтерс, като се базира на организация Интерфакс.

" Не съм толкоз оптимистично надъхан, че два или три дни, даже и седмица ще решат въпроса. За страдание няма, защото градът е огромен ", сподели Денис Пушилин, който е началник на така наречен Донецка национална република (ДНР).

Пушилин съобщи пред телевизия " Русия 1 ", че в града има няколко хиляди украински националисти, съобщи ТАСС. Основната част от тях са се укрепили в завода " Азовстал ".
 Снимка: БТА/AP
Населението на Мариупол, който е ситуиран на брега на Азовско море, преди войната беше към 400 000 души. От първите дни на съветската инвазия жителите на Мариупол нямат доставки на храна, медикаменти, електрическа енергия и питейна вода, отбелязва Ройтерс.

Днес Пушилин сподели, че електричеството в предградията на Мариупол към този момент е възобновено. Той добави, че специфичните служби на ДНР към този момент работят за възобновяване на връзките в някои региони на града, макар продължаващите боеве и обстрели.

Според английското министерство на защитата украинската опозиция стопира съветското нахлуване.

" Продължават тежките боеве северно от Киев не престават, само че обграждането на украинската столица от съветските военни е спряло ", настояват от английското министерство на защитата, съобщи Асошиейтед прес.

Днес от министерството разгласиха в обществените мрежи актуализирана информация за протичащото се в Украйна.

От обявата излиза наяве, че офанзивата на съветските военни от североизток е блокирана, а войските, настъпващи от Гостомел в северозападно направление, са били отблъснати от гневна украинска опозиция. Основната част от съветските сили са на повече от 25 километра от центъра на украинската столица.

" Въпреки, че продължава да няма развиване, Киев остава съществена военна цел на Русия и е допустимо обкръжаването на столицата да се трансформира в неин главен приоритет през идващите седмици ", счита английското министерство.
Украинският президент Володимир Зеленски пък прикани през днешния ден Европейския съюз да спре всякаква " търговия " с Русия и по-специално да не купува нейните енергийни запаси, съобщи Франс прес.

" Нито едно евро за окупаторите, затворете за тях всичките си пристанища, не им изпращайте стоките си, отхвърляйте енергийни запаси ", прикани украинският президент във видео в мобилното приложение Телеграм.

" Без търговия с вас, без вашите компании и вашите банки Русия няма да има повече пари за тази война ", акцентира Зеленски.

Местните управляващи в Одеса упрекнаха съветските сили за нанесен през днешния ден удар против жилищни здания в предградията на украинския град. Това е първата сходна офанзива против основното пристанище на Черно море, съобщи Ройтерс.

Градският съвет заяви, че няма жертви, макар че ударът е провокирал пожар.

" Това са жилищни здания, в които живеят мирни жители ", сподели кметът Генадий Труханов. Русия отхвърля да взема на прицел цивилни.

Кметът на Киев Виталий Кличко разгласи, че в украинската столица още веднъж ще бъде въведен комендантски час - от довечера до сряда сутринта, съобщи Франс прес.

" Той ще стартира през днешния ден в 20:00 ч. и ще продължи до 7:00 ч. на 23 март ", написа някогашният международен първенец по бокс в своя канал в Телеграм.

" Утре няма да работят магазини, аптеки, бензиностанции, заведения ", съобщи той и прикани, когато зазвучат сирените, всички да си останат у дома или в бомбоубежищата.

В украинската столица, която съветските войски към момента се пробват да обкръжат, към този момент беше въвеждан няколко пъти комендантски час. Последният към този момент, предходната седмица, продължи 35 часа.

Израелският министър председател Нафтали Бенет, който се пробва да посредничи за слагане на завършек на войната сред Русия и Украйна, сподели през днешния ден, че макар че е реализиран прочут прогрес, остават съществени разлики сред страните в спора, съобщи Ройтерс.

" Остава още дълъг път, тъй като... има няколко противоречиви въпроса, някои от които са фундаментални ", заключи Бенет. Той добави, че Израел, " дружно с други другари по света, ще продължи да се пробва да преодолее разликите и да постави завършек на войната ".

Израел поставя доста старания да уреди договаряния на най-високо ниво сред Украйна и Русия, сподели по-рано украинският президент Володимир Зеленски, представен от Франс прес. Той уточни Ерусалим като допустимо място за такава среща.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР