Руските въоръжени сили могат за пет дни да приключат операцията

...
Руските въоръжени сили могат за пет дни да приключат операцията
Коментари Харесай

Прогнози в руските медии: Дефицит на храни в Русия и съд за нацистите в Украйна

Руските въоръжени сили могат за пет дни да приключат интервенцията си в поддръжка на Донецката и Луганската национална република (ДНР и ЛНР). Така считат специалисти, представени от в. " Известия " в коментар за вчерашното нахлуване на Русия против Украйна, откакто Москва призна за самостоятелни сепаратистките формирования в Донбас, осведоми Българска телеграфна агенция. Вестникът споделя за бойци на Киев, предали се в плен на съветските войски, и помества изказвания на отцепниците, че украинските военни обстрелват селища в размирния район.

Председателят на съветския парламент Вячеслав Володин посочи, че миротворческата интервенция на Кремъл цели да предотврати филантропична злополука и пълномащабна война, написа " Росийская газета ". В различен материал московският официоз цитира шефа на федералното разследване Александър Бастрикин, дал напътствие " наложително " да бъдат съдени " украинските военни нарушители, чиито жертви са станали мирни жители ". Според съветските следователи в донбаския спор са починали над 2600 души и са ранени минимум 5500, основно при обстрели от държавните войски.

Западът не е подготвен да признае за военни закононарушения, нито за геноцид траялите осем години убийства на мирни хора в Донбас от украински националисти, акцентира в коментар същото издание. Анонсирал от дълго време чаканите нови наказания против Русия, " президентът на Съединени американски щати насилствено призна, че не е съумял да скалъпи световен антируски фронт ", декларира " Росийская газета " в обособена публикация под заглавие " Безсилието на Байдън ".

" Взгляд " разяснява посочени от президента Владимир Путин цели на съветската интервенция - " демилитаризация и денацификация на Украйна " с оглед " опасността " за Донбас и Русия от страна на Киев. Украинският политолог Владислав Скачко приканва " в териториите, завладяни от съветски войски ", да бъдат основани " съветски администрации ", защото " нацистките паравоенни структури " и сегашните управляващи " няма да се предадат непринудено ". Според него за Москва ще е " преференциално (...) да помогне " и на други най-вече рускоезични райони в Украйна, тъй че да отреже страната от морето и да я трансформира " в сухопътен анклав ".

" Свободная преса " предсказва, че най-вече за две седмици съветските войски " ще обезкървят и деморализират " украинската войска, ще разгромят нейния гръб, ще " прочистят " с масирани удари лагерите й, а съветски десанти ще вземат под надзор жизненоважните обекти в страната. Това ще е звезден час за пехотата на чеченския водач Рамзан Кадиров, която " ще може да показва особена неотстъпчивост " при положение на опозиция, прибавя всекидневникът.

" Московский комсомолец " насочва апел за промяна на режима в Киев с съветските " щикове ", при все това това ще е " национално оскърбление " за украинците.

Колкото по-бързо съветските елементи стигнат до президентската администрация в Киев, толкоз по-бързо ще свърши войната. Точно там може би ще се подписват споразуменията за нов международен ред, допуска коментатор на " Комсомолская истина ".

Студената война на Русия със Запада прерасна в огромен въоръжен спор в Европа, акцентира " Труд ". Предстоящите наказания на Запада ще орежат вноса на Русия и жителите й ще усетят още по-остро дефицита на микрочипове и електроника, счита аналитикът Никита Маслеников. " Ще се наложи да отслабнем - млякото, хлябът, захарта и зеленчуците наподобява ще нарастнат и без наказания ", написа вестникът в различен материал.

Руското държавно управление твърди, че има ясни проекти за отбрана на финансовия пазар и фирмите от санкционни закани, написа " Независимая газета ". Според негови специалисти обаче очакванията за растеж на Брутният вътрешен продукт тази година няма да се осъществен. Част от тях предсказват за Русия икономическа рецесия по " късносъветския сюжет " с забележим спад на виталното ниво, " недостиг на съществени храни, опашки и разпределителна система, само че не и апетит ".

Вестникът показва измежду глобените през вчерашния ден съветски структури Държавната корпорация за развиване (бившия Внешекономбанк) и Промсвязбанк. Наложени са ограничавания върху покупките на върховен съветски дълг. Замразена е сертификацията на " Северен поток-2 ". Въведени са персонални наказания против съветски чиновници и фамилиите им.

Според икономиста Олга Беленкая " Съединени американски щати и Европейски Съюз дават обещание пълномащабни наказания против стратегически браншове от съветската стопанска система, блокиращи достъпа до технологии и пазари от основно значение за Русия, също и блокиращи наказания против финансовия бранш ".

За " опасност от блокиране на сметки и недостиг на ликвидност " приказва пред сп. " Експерт " предприемачът Лионид Корнилов.

Младежта излезе на " деятелен " митинг в Москва против войната в Украйна, отбелязва организация РОСБАЛТ. Демонстрацията съгласно нея припомня " времената на Брежнев и горещите антивоенни лозунги - против американската война във Виетнам ".

Антивоенни акции се състояха в десетки съветски градове и по целия свят, написа онлайн изданието " Медуза ". По данни на уеб страницата " ОВД-инфо " към 23:30 ч. московско време, полицията в Русия е задържала над 1700 души.

От сутринта през днешния ден отново се нанасят ракетни удари по Киев, Европейски Съюз постанова нови наказания на Русия, написа " Новая газета " в онлайн репортаж, озаглавен " Путин води война с Украйна. Ден втори ".

" И двете страни понасят загуби, всички огромни градове в Украйна са под обстрел, съветската стопанска система се срина ", установи създателят на публикация в броя.

Светът просто ще се раздели; ще останат свободни хора - и ние, предвижда в коментар наблюдателка на съветския ежедневник. " Каква част от Украйна ще остане свободна - зависи от украинските войски. Но за Русия, опасявам се, всичко е свършено ", заключава тя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР