Руските въоръжени сили могат за пет дни да приключат операцията

...
Руските въоръжени сили могат за пет дни да приключат операцията
Коментари Харесай

Инвазията на Русия в Украйна - прогнози и коментари от руски медии

Руските въоръжени сили могат за пет дни да приключат интервенцията си в поддръжка на Донецката и Луганската национална република (ДНР и ЛНР).

Така считат специалисти, представени от в. "Известия " в коментар за вчерашното нахлуване на Русия против Украйна, откакто Москва призна за самостоятелни сепаратистките формирования в Донбас. Вестникът споделя за бойци на Киев, предали се в плен на съветските войски, и помества изказвания на отцепниците, че украинските военни обстрелват селища в размирния район, осведоми.

Председателят на съветския парламент Вячеслав Володин посочи, че миротворческата интервенция на Кремъл цели да предотврати филантропична злополука и пълномащабна война, написа "Росийская газета ". В различен материал московският официоз цитира шефа на федералното разследване Александър Бастрикин, дал напътствие "задължително " да бъдат съдени "украинските военни нарушители, чиито жертви са станали мирни жители ". Според съветските следователи в донбаския спор са починали над 2600 души и са ранени минимум 5500, основно при обстрели от държавните войски.

Западът не е подготвен да признае за военни закононарушения, нито за геноцид траялите осем години убийства на мирни хора в Донбас от украински националисти, акцентира в коментар същото издание. Анонсирал от дълго време чаканите нови наказания против Русия, "президентът на Съединени американски щати насилствено призна, че не е съумял да скалъпи световен антируски фронт ", декларира "Росийская газета " в обособена публикация под заглавие "Безсилието на Байдън ".

"Взгляд " разяснява посочени от президента Владимир Путин цели на съветската интервенция - "демилитаризация и денацификация на Украйна " с оглед "заплахата " за Донбас и Русия от страна на Киев. Украинският политолог Владислав Скачко приканва "в териториите, завладяни от съветски войски ", да бъдат основани "руски администрации ", защото "нацистките паравоенни структури " и сегашните управляващи "няма да се предадат непринудено ". Според него за Москва ще е "изгодно (...) да помогне " и на други най-вече рускоезични райони в Украйна, тъй че да отреже страната от морето и да я трансформира "в сухопътен анклав ".

"Свободная преса " предсказва, че най-вече за две седмици съветските войски "ще обезкървят и деморализират " украинската войска, ще разгромят нейния гръб, ще "прочистят " с масирани удари лагерите й, а съветски десанти ще вземат под надзор жизненоважните обекти в страната. Това ще е звезден час за пехотата на чеченския водач Рамзан Кадиров, която "ще може да показва особена неотстъпчивост " при положение на опозиция, прибавя всекидневникът.

"Московский комсомолец " насочва апел за промяна на режима в Киев с съветските "щикове ", при все това това ще е "национално оскърбление " за украинците.

Колкото по-бързо съветските елементи стигнат до президентската администрация в Киев, толкоз по-бързо ще свърши войната. Точно там може би ще се подписват споразуменията за нов международен ред, допуска коментатор на "Комсомолская истина ".

Студената война на Русия със Запада прерасна в огромен въоръжен спор в Европа, акцентира "Труд ". Предстоящите наказания на Запада ще орежат вноса на Русия и жителите ѝ ще усетят още по-остро дефицита на микрочипове и електроника, счита аналитикът Никита Маслеников. "Ще се наложи да отслабнем - млякото, хлябът, захарта и зеленчуците наподобява ще нарастнат и без наказания ", написа вестникът в различен материал.

Руското държавно управление твърди, че има ясни проекти за отбрана на финансовия пазар и фирмите от санкционни закани, написа "Независимая газета ". Според негови специалисти обаче очакванията за растеж на Брутният вътрешен продукт тази година няма да се осъществен. Част от тях предсказват за Русия икономическа рецесия по "късносъветския сюжет " с забележим спад на виталното ниво, "дефицит на съществени храни, опашки и разпределителна система, само че не и апетит ".

Вестникът показва измежду глобените през вчерашния ден съветски структури Държавната корпорация за развиване (бившия Внешекономбанк) и Промсвязбанк. Наложени са ограничавания върху покупките на върховен съветски дълг. Замразена е сертификацията на "Северен поток-2 ". Въведени са персонални наказания против съветски чиновници и фамилиите им.

Според икономиста Олга Беленкая "САЩ и Европейски Съюз дават обещание пълномащабни наказания против стратегически браншове от съветската стопанска система, блокиращи достъпа до технологии и пазари от основно значение за Русия, също и блокиращи наказания против финансовия бранш ".

За "заплаха от блокиране на сметки и недостиг на ликвидност " приказва пред сп. "Експерт " предприемачът Лионид Корнилов.

Младежта излезе на "енергичен " митинг в Москва против войната в Украйна, отбелязва организация РОСБАЛТ. Демонстрацията съгласно нея припомня "времената на Брежнев и горещите антивоенни лозунги - против американската война във Виетнам ".

Антивоенни акции се състояха в десетки съветски градове и по целия свят, написа онлайн изданието "Медуза ". По данни на уеб страницата "ОВД-инфо " към 23:30 ч. московско време, полицията в Русия е задържала над 1700 души.

От сутринта през днешния ден отново се нанасят ракетни удари по Киев, Европейски Съюз постанова нови наказания на Русия, написа "Новая газета " в онлайн репортаж, озаглавен "Путин води война с Украйна. Ден втори ".

"И двете страни понасят загуби, всички огромни градове в Украйна са под обстрел, съветската стопанска система се срина ", установи създателят на публикация в броя.

Светът просто ще се раздели; ще останат свободни хора - и ние, предвижда в коментар наблюдателка на съветския ежедневник. "Каква част от Украйна ще остане свободна - зависи от украинските войски. Но за Русия, опасявам се, всичко е свършено ", заключава тя.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР